Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού & Ορεινής την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος στον Λυθροδόντα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού & Ορεινής κ. Ησαΐα. Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής.Μεταξύ άλλων ανέλυσε στο εκκλησίασμα ότι ο Χριστός αποδεικνύει με τον πιο εμφανή τρόπο την εξουσία να συγχωράει τις αμαρτίες στη γη. Βλέπουμε, λοιπόν, πως ο Θεός είναι δημιουργός και ιατρός της ψυχής και του σώματος. Και εμείς, καλούμαστε να πιστέψουμε στο Θεό με πίστη αληθινή, χωρίς υποκρισία, με πίστη αφιερωματική όπως τον παράλυτο, που εμπιστεύτηκε το Θεό χωρίς να υπολογίσει τους κινδύνους.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στους πιστούς ότι όλα τα έργα μας πρέπει να γίνονται προς δόξαν Θεού, για να πετύχουμε την μακάρια εκείνη κληρονομιά, την οποία μακάρι όλοι μας να πετύχουμε με την χάρη και την φιλανθρωπία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στον οποίον ανήκει η δόξα και η δύναμη στους αιώνας των αιώνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος ευχήθηκε σε όλους Καλή Δύναμη, καλό στάδιο και καλό υπόλοιπο Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τέλος, ο Πανιερώτατος μοίρασε το αντίδωρο.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.