ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού το διήμερο 28-29 Μαΐου. Επέτειος 30 ετών από την επισκοπική χειροτονία του Μητροπολίτου Βεροίας Παντελεήμονος. Όπως μας πληροφορεί η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας: Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ανακοινώνει ότι κατά το διήμερο 28-29 Μαΐου εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας την εορτή της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Θαυματουργού Αγίου από τη Συμφερούπολη της Κριμαίας στη Βέροια.

Ιδιαίτερη χαρά αποτελεί ότι ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 ετών από την επισκοπική χειροτονία του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος (29 Μαΐου 1994). Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα σημάνουν την έναρξη της 6ης Ιατρικής Εβδομάδας του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Αγίου Λουκά του Ιατρού 28-29 Μαΐου

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Αγίου Λουκά του Ιατρού 28-29 Μαΐου

Τρίτη 28 Μαΐου

7:00 μ.μ.: Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός – Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας και εικόνας Αγίου Λουκά του Ιατρού «Ιατρών το αγλάϊσμα»

Τετάρτη 29 Μαΐου

7:00 π.μ.: Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο

6:00 μ.μ.: Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

8:00 μ.μ.: Εναρκτήρια εκδήλωση 6ης Ιατρικής Εβδομάδος με θέμα: «Ενημέρωση για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών»

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά την Τετάρτη 29 Μαΐου θα παραμείνει ανοιχτός από τις 7:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ. και θα τίθεται σε προσκύνηση το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού που θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή.

Email: [email protected]
Τηλ. επικοινωνίας: 2331027599 – 6975725113 (π. Ιωσήφ)

Διαβάστε όλα τα νέα από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.