Το Ιερό νησί της Τήνου κατά το έθος το επικρατήσαν από την Αρχιερατεία Γρηγορίου Πλειαθού του Τηνίου στη Χαλκίδα, αποδημία δηλαδή Ιερά κατ’ έτος την ημέρα των Αγίων Μυροφόρων στο Ιερό νησί της Παναγίας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος με Κληρικούς του και πλήθος πιστών.

Το απόγευμα του Σαββάτου ολόκληρο το σώμα των προσκυνητών κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, όπου προσκύνησαν την Τιμία Κάρα της Οσίας Πελαγίας και έτυχαν της φιλοξενίας της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Ιουλιανής Μοναχής και της περί αυτήν Μοναστικής Αδελφότητας.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, συνεργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και Κληρικών εκ της Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Ο Σεβ. Χαλκίδος συν εμπνευσμένη, Θεολογική ομιλία του, αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Χριστού, στην Μαρτυρία των σήμερα τιμωμένων Αγίων και τι σηματοδότησε η ζωή της ανθρωπότητος η Ανάσταση του Χριστού το σώμα του οποίου υπέστη μεν φθορά, δηλαδή θάνατον, αλλά όχι διαφθορά, δηλαδή διάλυση και ανεστήθη χαρίζοντας ταυτόχρονα Ανάσταση και σε κάθε κεκοιμημένο την οποία θα απολαύσει κατά την ένδοξη και Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.

Εν συνεχεία, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο Β’ για την φιλοξενία και τους Ιερείς.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος για την παρουσία του και τον συνεχάρη για την ποιμαντορία του και του προσέφερε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και Τήνου εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ για τα 200 χρόνια από της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος το 2023 και μετά ταύτα αμφότεροι οι Αρχιερείς και ο Κλήρος τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιμανδρίτη π. Πατρικίου Καλεώδη του Τηνίου, το οποίο συν έπεσε σήμερα και με την μνήμη του Αγίου Πατρικίου το οποίο το όνομα επαξίως έφερε ο αείμνηστος Κληρικός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου στην προσφορά του στην Εκκλησία και ευχήθηκε πάντα ο Θεός να αναδεικνύει τέτοιους Κληρικούς που να τους διακρίνει η ευσέβεια, το ήθος και η αγάπη για την Εκκλησία και το ναό του Θεού ως ο αείμνηστος π. Πατρίκιος Καλεώδης.

Οι συγγενείς και οι οικείοι του αειμνήστου Αρχιμανδρίτου κατοικούντες εν Τήνο παρέστησαν άπαντες, όπως και πιστοί από το χωριό του Τριαντάρου και των Δύο Χωρίων.

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Γραμματέας και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Τήνου και πλήθος ευλαβών Χριστιανών προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος και Τήνιοι.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη μικρά παραδοσιακή δοχή στην αίθουσα υποδοχής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.