Τον 2ο βαθμό της Ιερωσύνης έλαβε χθες ο π. Στέφανος Κολυνδρίνης, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, μέχρι πρότινος Διάκονος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος τον κατέστησε Πρεσβύτερο της Τοπικής μας Εκκλησίας. Η Χειροτονία τελέστηκε στον Ναό που διακόνησε, παρουσία πολλών Κληρικών και πλήθους λαού του Θεού.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις πολλές δυσκολίες που κλήθηκε να προσπεράσει ο π. Στέφανος, προκειμένου να ικανοποιήσει τον ιερό πόθο του, γεγονός που πραγματοποιήθηκε λόγω της βαθειάς αγάπης του στον Θεό και στην εμπιστοσύνη στο θέλημά Του. Ο Σεβασμιώτατος επανέλαβε αυτό που συχνά τονίζει ότι «οι νέοι Κληρικοί μας εισέρχονται στην ιερωσύνη υπό δύσκολες συνθήκες, με ένα Κράτος που δε μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα, στην καλύτερη περίπτωση να κρατούν το επάγγελμά τους για τον βιοπορισμό τους και ταυτόχρονα να προσφέρουν τον εαυτό τους στην Εκκλησία και τη διακονία του λαού. Η τόλμη σου», συνέχισε ο κ. Ιγνάτιος, «είναι ένα προσκλητήριο σε όλους εκείνους που επιθυμούν να προσφερθούν με απόλυτη ανιδιοτέλεια στο έργο της Εκκλησίας…».

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η προσέλευση των νέων σήμερα στην ιερωσύνη είναι ένα θαύμα, που η λογική, ίσως, δε μπορεί να κατανοήσει, αλλά η Εκκλησία το βιώνει στα πρόσωπα εκείνων που προσφέρονται σ’ Αυτήν». Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε στον νέο Πρεσβύτερο ότι εντάσσεται στον ιερό Κλήρο της Τοπικής Εκκλησίας «όπου αγωνιζόμαστε όλοι, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, να προσφέρουμε τα μέγιστα στο έργο του Θεού, στην προσφορά και στην αλληλεγγύη, στην θυσία, καλλιεργώντας την ενότητα του λαού, που την έχει τόσο ανάγκη, με ενοποιό δύναμη την Ορθόδοξη πίστη μας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου π. Στυλιανού Ανανιάδη, εκλεκτού Κληρικού της Τοπικής Εκκλησίας, που διέγραψε μακρά και λαμπρή πορεία και στην εκπαίδευση και στην ιερωσύνη.

xeir_st_kol_01.JPG

xeir_st_kol_02.JPG

xeir_st_kol_09.JPG

xeir_st_kol_15.JPG

xeir_st_kol_21.JPG

xeir_st_kol_33.JPG

xeir_st_kol_38.JPG

xeir_st_kol_39.JPG

Νταλιάρης Γιώργος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.