Μετά την τελεσθείσα στον ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής Αγρυπνία και την κατά τη διάρκεια της νύχτας λιτανευτική περιφορά της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της "Χρυσοπηγής" στις 8 Ενορίες του νησιού, η οποία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στην Απολλωνία, τελέσθηκε εκεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά κ. Ιωάννου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και του κ. Δωροθέου Β’. κατά την οποία το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιὼτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρσυσόστομος, ειπών μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Η εορτή της Αναλήψεως είναι εορτή, μεσα από την οποία ο Χριστός λέει στους Αποστόλους αλλά και σε όλη την Εκκλησία Τουότι ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει, ούτε μας αφήνει μόνους, αλλά στέλνει τον Παράκλητο ως συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο και υποστηρικτή, δίνονταςέτσι την ελπίδα και την εμπιστοσύνη, που πρέπει να έχει ο κόσμος προς Αυτόν. Αυτό το μήνυμα της ελπίδας και της προσδοκίας το διατηρεί, μέσα στην ιστορία, η Εκκλησία, ως Σώμα Χριστού, και προσωποποιεῖται στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο νησί αυτό, διά των θαυματουργικών της παρεμβάσεων, αλλά και στους Αγίους της Εκκλησίας, οι οποίοι μέσα από τη δική τους βιωτή και μέσα από τη δική τους στάση ζωής επιβεβαιώνουν αυτό το πνεύμα της ελπίδας και της εμπιστοσύνης, ως γεγονός πίστεως.Έτσι και ο Άγιος Δωρόθεος, Επίσκοπος Τύρου, απετέλεσε τον μάρτυρα αυτού του πνευματος της ελπίδας και της προσδοκίας για ένα καλύτερο αύριο, κατέστη τύπος και υπογραμμός για το ποίμνιό του, για να του υποδείξει την αλήθεια και την ενότητα. Με την ευκαιρία δε της εορτής του Αγίου Δωροθέου, ευχόμεθα στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη σας ο Θεός να του δίνει δύναμη, υγεία, μακρότητα ημερών, ώστε και αυτός, όπως και ο Άγιος Ιερομάρτυς Δωρόθεος, να μεταδίδει και να μεταλαμπαδεύει στους πιστούς και το ποίμνιό του το πνεύμα της ελπίδας, της εμπιστοσύνης προς το Θεό, του επιστηριγμού και της συμπαράστασης, που ο Ίδιος ο Χριστός μας δίδαξε με τη σημερινή Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λαμπρή και πάνδημη λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της “Χρυσοπηγής” προς την Πλατεία Ηρώων, όπου τελέσθηκε δέηση και αναπέμφθηκε ειδική ευχή από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ υπερ της μαθητιώσης και εργαομένης Νεολαίας της Σίφνου.

Στις εορταστικές Εκδηλώσεις, που λάμπρυνε με την παρουσία της η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, με εντολή του Ενδοξωτάτου Αρχηγού Λ.Σ. κ. Σταματίου Ράπτη, παρέστησαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτσης, οι Δήμαρχοι Σίφνου και Κιμώλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Πολιτευτής των Κυκλάδων κα Αικ. Μονογυιού, οι Έπαρχοι Μυκόνου και Σίφνου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων, ο Αρχιπλοίαρχος, Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κος Αϊβαλιώτης, οι Λιμενάρχες Σίφνου και Μήλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μήλου, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Φορέων, ιερείς από τη Σύρο, τη Μύκονο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Κηφισιά, εκτός από τις συνοδείες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, συνεργάτες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ από τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος Σιφνίων πιστών και προσκυνητών από τη Σύρο, την Τρίπολη, την Άρτα, τη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο.

Ο Σεβσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε άπαντας τους συμμετασχόντας στον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, ιδιαιτέρως δε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό και τους Πατέρες Αγαθάγγελο και Νεκτάριο, τον Δήμαρχο και το Δήμο Σίφνου και το Σύλλογο Σιφνίων, που σύντρεις συνεργούν κάθε χρόνο στην επιτυχή οργάνωση της εορτής, και εξαιρέτως τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την παρουσία τους και τους λόγους αγάπης προς το πρόσωπό του,που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια των Εκδηλώσεων.

Ο Δημαρχος Σίφνου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσέφερε εκ μέρους του Δήμου στον Σεβασμιώτατο για την εορτή του και τη συμπλήρωση 15 ετών Αρχιερατείας ποιμαντορική ράβδο, με την ευχή να διαποιμαίνει επί πολλά έτη το λαό της Μητροπόλεως. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου προσέφερε σε όλους γλυκίσματα για την ονοματική εορτή του Σεβασμιωτατου κ.Δωροθέου Β’, ο οποίος και διένειμε ως ευλογία εικόνα του Αγίου Δωροθέου.

Η εορτή επελέγη με τον Πολυχρονισμό του Σεβασμιωτάτου κ.Δωροθέου Β’, υπό τις αυθόρμητες επευφημίες και τα χειροκροτήματα του Λαού και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, τον οποίο όλοι ομοθυμαδόν συνέψαλαν.

IMG_0445.jpg

IMG_0451.jpg

IMG_0471.jpg

IMG_0481.jpg

IMG_0510.jpg

IMG_0561.jpg

IMG_0573.jpg

IMG_0613.jpg

IMG_0632.jpg

IMG_0636.jpg

IMG_0669.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.