Στο Λουτράκι και στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου λειτούργησε χθες, 3 Απριλίου 2016, την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, γνωστή ως της Σταυροπροσκυνήσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Στους ευλαβείς παριστάμενους πιστούς ο Σεβ. Μητροπολίτης απηύθυνε λόγους πνευματικής ωφέλειας και ανατάσεως, με αφορμή το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακριβώς στο μέσον της Μ. Τεσσαρακοστής. Συγκεκριμένα, αφού αρχικώς ανέλυσε το Αποστολικό ανάγνωσμα, ακολούθως αναφέρθηκε στην σημασία του Τιμίου Σταυρού στην ζωή μας και πως Αυτός από σύμβολο θανάτου μετεβλήθη σε σύμβολο ζωής και αιωνιότητας.

Το απόγευμα στον Καθεδρικό Ι. Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού που τέλεσαν οι Ιερείς της πόλεως. Με την συγκεκριμένη Ιερά Ακολουθία οι Χριστιανοί αποδίδουμε την τιμή και τον σεβασμό μας στο Τίμιο Ξύλο του Ζωοποιού Σταυρού, το οποίο έγινε η αιτία της σωτηρίας των ανθρώπων και καθαγιάστηκε από το Πανάχραντο αίμα του Δεσπότου μας Χριστού, που κύλησε επάνω του. Στην ομιλία του προς τους πιστούς Χριστιανούς ο Σεβ. Μητροπολίτης τόνισε ότι ο Σταυρός είναι Θεού Σοφία και Δύναμις που ζωογονεί τον άνθρωπο και ευχήθηκε καλό υπόλοιπο Μ. Τεσσαρακοστής.

0404kor (1).jpg

0404kor (2).jpg

0404kor (3).jpg

0404kor (4).jpg

0404kor (5).jpg

0404kor (6).jpg

0404kor (7).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.