Διπλή θεματολογία αναπτύχθηκε από τον Μητροπολίτη Ιερισσού κ.Θεόκλητο στη Ιερατική Σύναξη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και αφού αναλύθηκαν αρχικώς θέματα της Μητροπόλεως, ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε θέμα για την Θεία Λειτουργία.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει: «Σε Ιερατική Σύναξη κάλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος τους Ιερείς του, την Δευτέρα 22 Ιουνίου τ.ε. στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας της Μητροπόλεως στην Αρναία.

Εισηγητής ήταν ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος στο πρώτο μέρος της Συνάξεως απασχόλησε τους Ιερείς με διοικητικά θέματα, για να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των ενοριών, το ακατηγόρητον των κληρικών και τακτοποιημένες τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος χάραξε γράμμη πλεύσης και λειτουργίας των Ενοριών της Μητροπόλεως και ζήτησε την συμμόρφωση όλων.

Στο σημείο αυτό έγινε διάλογος και ο Σεβασμιώτατος απήντησε σε ερωτήματα και απορίες των Κληρικών.

Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος κυριολεκτικά απογείωσε τους συμμετέχοντας Κληρικούς αναπτύσσοντας το θέμα: «Η Θεία Λειτουργία ως το Μυστήριο φανερώσεως της συναγμένης Εκκλησίας».

Με την συνδρομή των θεοφόρων Πατέρων και συγχρόνων θεολόγων παρουσίασε την σπουδαιότητα του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας για την ενότητα της Εκκλησίας, τη σχέση της Θείας Λειτουργίας με τα άλλα Μυστήρια και τον Ιερέα ως λειτουργό ενώπιον του θυσιαστηρίου.

Η εισήγηση ήταν όντως μια πνευματική πανδαισία. Οι Ιερείς ανεφοδιασμένοι και ενδυναμωμένοι επέστρεψαν στις Ενορίες τους «μετά χαράς μεγάλης», για να κάνουν πράξη όσα «ήκουσαν και είδον».

Ολόκληρη η ομιλία παρουσιάζεται παρακάτω, όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι χριστιανοί να την μελετήσουν.

Μετά την λήξη της Ιερατικής Συνάξεως, οι σύνεδροι με επικεφαλής τον Επίσκοπό τους, μετέβησαν στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Δακρυρρούσης, όπου εψάλη Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του άρτι εκλεγέντος και αδοκήτως κοιμηθέντος Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ».

20150622_123752.jpg

20150622_123802.jpg

SAM_1728.JPG

SAM_1730.JPG

SAM_1735.JPG

SAM_1740.JPG

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.