ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΣΑ: Ιερά Πανήγυρις Παναγίας της Θεραπευούσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σεληνίων Σαλαμίνος. Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 και ώρα 19.00μμ το απόγευμα θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 και ώρα 7.00 πρωινή θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Παναγίας της Θεραπευούσης.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη και ευλογία της Παναγίας της Θεραπευούσης.

Παναγία Θεραπεύουσα

Η Παναγία η Θεραπεύουσα είναι προστάτιδα των ασθενών. Οφθαλμοί τυφλών, ώτα κωφών, πόδια χωλών και σε άλλους άλλα μέλη θεραπεύθηκαν και όσοι ήταν μπλεγμένοι σε διάφορες συμφορές, τους χάρισε όλα τα καλά. Έδιδε την υγεία σε όσους ήταν ψυχικά άρρωστοι και ευεργετούσε πλουσιοπάροχα τους ψυχικώς υγιείς. Θεράπευε τους πρώτους και αγίαζε τους δεύτερους.

Αφίσα Παναγίας Θεραπευούσης Σαλαμίνα

Ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους στα Σελήνια της Σαλαμίνας.

Χάρτης Εκκλησίας Αγίου Νικολάου Σεληνίων

Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος (Γιακουμάκης), γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1960. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1986.

Υπηρέτησε ως Εφημέριος και Ιεροκήρυκας στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης-Πετραλώνων και στο Γραφείο της Πρωτοσυγκελλίας, κατ’ αρχάς ως Εισηγητής και εν συνεχεία ως Διευθυντής των Τομέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Από το έτος 1995 υπηρέτησε ως κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου και από το έτος 2006 στο ιδιαίτερο Γραφείο του Μακαριωτάτου Προέδρου της. Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος, εξελέγη στις 10 Οκτωβρίου 2014, χειροτονηθείς την επομένη, ενεθρονίσθη δε την 31η του ίδιου μηνός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.