Με τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον Προστάτη της Ενορίας Αγίου Νικολάου Καισαριανής, τελέσθηκε η Ιερά Πανήγυρις του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Από νωρίς το απόγευμα της παραμονής ο πιστός λαός προσήλθε για να λάβει την ευλογία του Πολιούχου της Καισαριανής αλλά και Προστάτου όλης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ κήρυξε το Θείο λόγο στον μεν Πανηγυρικό Εσπερινό, όπου ανέλυσε τα χαρίσματα του Αγίου Ιεράρχου βασιζόμενος στο απολυτίκιο «Κανόνα πίστεως…» στη δε Θεία Λειτουργία αναλύοντας τη διατεταγμένη Ευαγγελική Περικοπή της Εορτής του Αγίου Νικολάου.

Στις ακολουθίες έλαβαν μέρος με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο της καθ’ ημάς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αναστάσιο Τασόπουλο, ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου και οι Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της ημέρας της Εορτής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου δια των οδών της Ενορίας, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλινίκου Νικολάου.

Αφού εναποτέθηκε η Εικόνα, εψάλη ο Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση στον Εορταζόμενο Προστάτη της Ενορίας μας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ ομίλησε επίκαιρα και πνευματικά προς ωφέλεια των πιστών.

Προ του «Δι’ευχών» ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Αναστάσιος Τασόπουλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ για την πατρική παρουσία του, τον άγιο Ιεροκήρυκα για την συμμετοχή του καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην λαμπρή διεξαγωγή της Πανηγύρεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.