Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός στη μνήμη των Αγίων Ενδόξων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη λίμνη Σεβαστείας μαρτυρησάντων, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016.

Ομιλητής κατά τη Θεία Λειτουργία ήταν ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος λέγοντας τα εξής λόγια: "Στα χρόνια των διωγμών η πίστη πολεμάτε και εκδιώχνεται,το να είναι κανείς Χριστιανός το πληρώνει με τη ζωή του,με το αίμα του,οδηγείται προς τα μαρτύρια. Έτσι ξεσηκώθηκε διωγμός κατά τον Χριστιανών"

Κέντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος Ιερός Ναός των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Άνω Καστριτσίου Πατρών. Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 8 Μαρτίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 9 Μαρτίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και ομίλησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος για την ζωή των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων τονίζοντας το θάρρος και την ανδρεία τους μπροστά στο μαρτύριο, στάση την οποία κάλεσε όλους να δείξουν στους χαλεπούς και απαιτητικούς καιρούς που ζούμε.  

                                                                    

πατρα (3)_result.JPG

 

πατρα (5)_result.JPG

 

πατρα (2)_result.JPG

 

πατρα (1)_result.JPG

πατρα (6)_result.JPG

Nikoleta Kouletsiou

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.