Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Ζωγράφος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας συνεχάρησαν δημόσια τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για τη ουσιαστική και στοχευμένη πρωτοβουλία του να πραγματοποιείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής της Παραλίας Κατερίνης και σε άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική, όπως στη ρουμανική, τη σλαβονική και τη σερβική.

Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής

Χιλιάδες τουρίστες από τις χώρες των Βαλκανίων που επιλέγουν την Πιερία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Ακολουθίες  στη μητρική τους γλώσσα σε τρεις Ενορίες: Παραλίας, Λεπτοκαρυάς και Ν. Πόρρων.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία που πήρατε και φέτος σχετικά με το να φιλοξενούνται στην Παραλία Κατερίνης Ιερείς από ομόδοξες γειτονικές χώρες και να τελούνται λειτουργίες σε ξένες γλώσσες οικείες προς τους φιλοξενούμενους στον τόπο μας τουρίστες. Θεωρούμε ότι με τις πρωτοβουλίες αυτές βοηθάτε σημαντικά στην πνευματική ανάταση των ξενόγλωσσων παραθεριστών, αλλά και στην εμβάθυνση των φιλικών σχέσεων με τους ομόδοξους γειτονικούς μας λαούς. Εκτιμούμε ότι, με τον τρόπο αυτό, αναβαθμίζεται εκκλησιαστικά ο Νομός μας. Είμαστε περήφανοι ως άνθρωποι του τουρισμού για το ότι  στον τόπο μας τελούνται λειτουργίες στις γλώσσες των τουριστών και παραθεριστών, που επιλέγουν τον τόπο μας.

δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζωγράφος.

Ο προσκυνηματικός τουρισμός αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και όλοι οι τουριστικοί φορείς της Πιερίας στηρίζουν δυναμικά και  συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της για την περαιτέρω  ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό και ιδιαίτερα την ανάπτυξη και αναβάθμιση του προσκυνηματικού τουρισμού καθώς και την άμεση προώθηση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις Ομόδοξες χώρες.

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.