Ισραηλινοί αρχαιολόγοι υποστήριξαν ότι έχουν βρει την θέση της περίφημης σκηνής από την Αγία Γραφή - της μάχης μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Δαβίδ σκότωσε τον Γολιάθ με μια σφεντόνα, ενώ ο ίδιος ήταν ντυμένος με πανοπλία και κρατώντας ένα δόρυ και ασπίδα. Μετά από αυτό, οι Εβραίοι εκδίωξαν από τη γη τους τη φυλη΄των Φιλισταίων. Η μάχη έλαβε χώρα στην κοιλάδα του Ηλά μεταξύ Socoh και Αζηκά, στο δρόμο προς την πόλη Shearim (στο νότιο-ανατολικά της Ιερουσαλήμ).

“Βρήκαμε ερείπια που σχετίζονται με τον βασιλιά Δαβίδ. Αλλά βρήκαμε αρχαιολογικά στοιχεία της αστικοποίησης στη Δύση”ήταν τα πρώτα λόγια ενός από τους συμμετέχοντες στην ανασκαφή.

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει κομμάτια με επιγραφές σε μια πρώιμη μορφή στα Εβραϊκά. Ήταν σε θέση να διαβάσουν μεμονωμένες κουβέντες συμπεριλαμβανομένων των λέξεων “βασιλιάς”, “δικαστής”. Βρήκαν επίσης και περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι σε αυτό το σημείο στο Χ αιώνα π.Χ., ήταν η πόλη που αντιστοιχει στις πληροφορίες από την Αγία Γραφή.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.