Σήμερα 2 Απριλίου είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά του αυτισμού. Αλήθεια πόσοι ξέρουν πότε είναι η Διεθνής Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό; 

 

Τη δεύτερη Κυριακή κάθε Φεβρουαρίου εκκλησίες διαφόρων δογμάτων και ομολογιών θυμούνται και προσεύχονται για τους 535.000 ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο που πάσχουν από αυτισμό.

Ξεκίνησε ως «Κυριακή του Αυτισμού» το 2002 στη Μεγάλη Βρετανία, με πρωτοβουλία του ζεύγους Κορία (γονείς με γιο αυτιστικό) και σταδιακά άρχισε να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη πάθηση της ανάπτυξης του ανθρώπου. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή. Ο αυτισμός απομονώνει το παιδί ή τον ενήλικα που πάσχει από τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Αθανασίου Νικολιτσα

Είμαι η μαμά του Ανδρουλάκη Εμμανουήλ. Ο γιος μου είναι πέντε ετών και έχει διαγνωσθει με αυτισμό. Προσεύχομαι κάθε μέρα να του δίνει ο Θεός υγεία και δύναμη για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαριστώ όποιον διαβάσει το μήνυμα μου και προσευχηθει για την υγεία του παιδιού μου.