ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία της της Αγίας Παρασκευής Ζωντανά. Παράκληση Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Ρωμαίας - Ευλογία και Αγιασμός. Η Αγία Παρασκευή η Ρωμαία η Οσιομάρτυς.

Θεῷ παρεσκεύασας ἁγνὸν ὡς δόμον, Σαυτὴν ἄγουσα, Σεμνή, εἰς κατοικίαν. Παρασκευὴν ἔκτανεν εἰκάδι χαλκὸς ἐν ἕκτῃ.

Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στην Ρώμη το 117μ.Χ. επί αυτοκράτορα Αντωνίνου. Οι γονείς της ήταν Έλληνες. Ο πατέρας της, Αγάθων, και η μητέρα της, Πολιτεία, όντας ευσεβείς χριστιανοί, την βάπτισαν και της έδωσαν το όνομα Παρασκευή, επειδή γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή.

Φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί και την σπούδασαν αφού είχαν την οικονομική δυνατότητα μιας και ήταν πλούσιοι.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση η Αγία Παρασκευή είναι προστάτιδα των ματιών και σε αυτήν προσεύχονται όσοι έχουν πρόβλημα με την όρασή τους.

Για ποιο λόγο, όμως, η Αγία Παρασκευή θεωρείται προστάτιδα των ματιών;

Σύμφωνα με τον βίο της Αγίας ένα από τα βασανιστήρια που υπέστη ήταν αυτό της πυρακτωμένης περικεφαλαίας. Της τοποθέτησαν δηλαδή στο κεφάλι μια περικεφαλαία την οποία προηγουμένως είχαν πυρακτώσει. Πρόκειται για ένα από τα σκληρότερα βασανιστήρια εκείνης της εποχής που είχε σαν αποτέλεσμα αργό και βασανιστικό θάνατο.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο τα θαύματα και την εορτή της Αγίας Παρασκευής.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της εορτής της Αγίας Παρασκευής της Ρωμαίας της Οσιομάρτυρος από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Τρίτης 26 Ιουλίου 2022 07.00 το πρωί.

Θα τεθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής και του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού προς προσκύνηση από τους πιστούς.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αγίας Παρασκευής της Οσιομάρτυρος, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 07.00 το πρωί.

Αγίασμα Αγίας Παρασκευής

Στη φημισμένη κοιλάδα των Τεμπών ανάμεσα από τον Όλυμπο και την Όσσα και περίπου στο κέντρο βρίσκεται η γνωστή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που χτίστηκε περίπου το 1910 από τον Ο.Σ.Ε. με τη χρηματοδότηση των σιδηροδρομικών υπαλλήλων.

Αποτελεί παράδοση για κάθε πιστό οδηγό που διέρχεται την κοιλάδα των Τεμπών να κάνει μία στάση για να φωτογραφηθεί στην κρεμαστή γέφυρα και κυρίως για να προσκυνήσει στο ναό και στο θαυματουργό αγίασμα της Αγίας Παρασκευής.

Ακριβώς δίπλα από το ναό της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται μία μικρή σπηλιά. Εκεί είναι και το αρχικό προσκύνημα, όπου στο τέλος της σπηλιάς από μία οπή στο βράχο αναβλύζει το θαυματουργό αγίασμα της Αγίας Παρασκευής.

Η σπηλιά είναι τόσο μικρή που κάθε φορά χωράει μετά βίας μόνο ένας άνθρωπος και αν είναι αρκετά ψηλός πρέπει να μπει σκυμμένος.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την εορτή της Αγίας Παρασκευής και το θαυματουργό αγίασμα στα Τέμπη.

Τὸν ναόν σου πάνσεμνε, ὡς ἱατρεῖον ψυχικὸν εὑράμενοι, ἐν τούτῳ πάντες οἱ πιστοί, μεγαλοφώνως τιμῶμέν σε, Ὁσιομάρτυς Παρασκευὴ ἀοίδιμε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.