Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα (για πρώτη φορά μετά από αιώνες) Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, προεξάρχοντος του και συλλειτουργούντων Μητροπολιτών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Νέων Χωρών (Β. Ελλάδας).

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο αναφέρθηκε ακόμη μια φορά στο σπουδαίο έργο της αποκατάστασης του Βυζαντινού Ναού της Βέροιας, ευχαριστώντας τόσο τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την συνδρομή προς την επίτευξη του στόχου αυτού, όσο και για την υψηλή του παρουσία στην πρώτη πανήγυρη μετά από αιώνες.

Αντιφωνώντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε την σπουδαιότητα του επιτεύγματος, εξαίροντας τις προσπάθειες τόσο του Μητροπολίτη, όσο και των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού, που υλοποίησαν την αποκατάσταση.
Στη συνέχεια, με προτροπή του Μητροπολίτη Βεροίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη και στο πρόσωπό της όλους τους συνεργάτες της, αποδίδοντάς της τον Σταυρό του Απ. Παύλου.
Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας στο δυτικό μέρος (πλησίον της εισόδου) του Ναού, η οποία αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός.

Σήμερα (29/6), στις 7.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει λιτανεία από το Νέο Μητροπολιτικό Ναό (οδός Μητροπόλεως) προς το Βήμα του Απ. Παύλου και στις 8 μμ, θα γίνει κάτωθεν του Βήματος η υποδοχή του Πατριάρχη, ο οποίος στη συνέχεια θα χοροστατήσει στον υπαίθριο Πατριαρχικό Εσπερινό, στο Βήμα του Απ. Παύλου.

2906patr (1).jpg

2906patr (2).jpg

2906patr (3).jpg

2906patr (4).jpg

2906patr (5).jpg

2906patr (6).jpg

2906patr (7).jpg

2906patr (8).jpg

2906patr (9).jpg

2906patr (10).jpg

2906patr (11).jpg

2906patr (12).jpg

2906patr (13).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.