Το Ευαγγέλιο της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2018. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Μάρτυρες Ευλάμπιος και Ευλαμπία τα Αδέλφια. Οι Όσιοι Θεόφιλος ο Ομολογητής και Λογγίνος ο Στυλίτης. Του Αγίου Πατρός Πινυτού, Επισκόπου Κνωσού. Κατά Λουκά: Η κατάπαυση της τρικυμίας. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Μελετήστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο Η'(8) 22-25

Καὶ ἐγένετο ἐν μιᾷ τῶν ἡμερῶν καὶ αὐτὸς ἐνέβη εἰς πλοῖον καὶ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ, καὶ εἶπε πρὸς αὐτούς· διέλθωμεν εἰς τὸ πέραν τῆς λίμνης· καὶ ἀνήχθησαν.
πλεόντων δὲ αὐτῶν ἀφύπνωσε. καὶ κατέβη λαῖλαψ ἀνέμου εἰς τὴν λίμνην, καὶ συνεπληροῦντο καὶ ἐκινδύνευον.
προσελθόντες δὲ διήγειραν αὐτὸν λέγοντες· ἐπιστάτα ἐπιστάτα, ἀπολλύμεθα! ὁ δὲ ἐγερθεὶς ἐπετίμησε τῷ ἀνέμῳ καὶ τῷ κλύδωνι τοῦ ὕδατος, καὶ ἐπαύσαντο, καὶ ἐγένετο γαλήνη.
εἶπε δὲ αὐτοῖς· ποῦ ἐστιν ἡ πίστις ὑμῶν; φοβηθέντες δὲ ἐθαύμασαν λέγοντες πρὸς ἀλλήλους· τίς ἄρα οὗτός ἐστιν, ὅτι καὶ τοῖς ἀνέμοις ἐπιτάσσει καὶ τῷ ὕδατι, καὶ ὑπακούουσιν αὐτῷ;

Καταιγιστικός ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός για την καταστροφή του Σταυρού στη Λέσβο: Έρχομαι εγώ να τον φτιάξω, η τοπική Εκκλησία βλέπει χάσκοντας;

Νεοελληνική Απόδοση

Η κατάπαυση της τρικυμίας

Συνέβηκε, λοιπόν, σε μια από τις ημέρες εκείνες, τότε αυτός να μπει σε πλοίο όπως και οι μαθητές του και είπε προς αυτούς: «Ας περάσουμε αντίπερα στη λίμνη». Και ανοίχτηκαν στο πέλαγος.
Ενώ λοιπόν αυτοί έπλεαν, αποκοιμήθηκε. Και κατέβηκε λαίλαπα ανέμου στη λίμνη και συνέχιζαν να γεμίζουν με νερά και κινδύνευαν.
Πλησίασαν τότε και τον ξύπνησαν λέγοντας: «Επιστάτη, επιστάτη, χανόμαστε». Εκείνος, αφού σηκώθηκε, επιτίμησε τον άνεμο και την ταραχή του νερού. και έπαψαν και έγινε γαλήνη.
Τους είπε τότε: «Πού είναι η πίστη σας;» Φοβήθηκαν λοιπόν και θαύμασαν, λέγοντας ο ένας προς τον άλλο: «Ποιος άραγε είναι αυτός που και τους ανέμους διατάζει και το νερό, και αυτά τον υπακούνε;»

10 Οκτωβρίου η Ορθοδοξία τιμά τους Αγίους Ευλάμπιο και Ευλαμπία τα Αδέλφια. Διαβάστε για το βίο των Μαρτυρησάντων Αγίου Ευλαμπίου και Ευλαμπίας.

Διαβάστε επίσης τις εξελίξεις του σοβαρού θέματος με την καταστροφή του Σταυρού στη Λέσβο.
Στη Βουλή έφτασε το ζήτημα με επίκαιρη ερώτηση για την καταστροφή του Τιμίου Σταυρού στη Λέσβο

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 9 και 10 Οκτωβρίου 2018 από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.