Το Εορτολόγιο της Κυριακής των Μυροφόρων 19 Μαΐου 2024. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιες Μυροφόρες Γυναίκες. Ο Άγιος Πατρίκιος ο Επίσκοπος Προύσας και οι συν αυτώ Μάρτυρες. Οι Άγιοι 13 Οσιομάρτυρες και Ομολογητές Μοναχοί της Μονής Καντάρας Κύπρου καέντες από τους λατινόδοξους Φράγγους. Ο Όσιος Μέμνων ο Θαυματουργός. Η Σύναξη του Αρχαγγέλου Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου. Κυριακή της Ορθοδοξίας: Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών. Η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Διαβάστε το Εορτολόγιο σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Οι Μακάριοι Πατέρες Ιωάννης, Κόνων, Ιερεμίας, Μάρκος, Κύριλλος, Θεόκτιστος, Βαρνάβας, Μάξιμος, Θεόγνωστος, Ιωσήφ, Γεννάδιος, Γεράσιμος και Γερμανός οι Οσιομάρτυρες της Αλήθειας Ομολογητές, έλαμπαν με τη ζωή τους στο νησί της Κύπρου τον 13ο αιώνα, στη Μονή Καντάρας.

Κάποτε όμως κατέλαβαν το νησί οι Λατίνοι, οι όποιοι έκαναν το πάν, για να υποτάξουν την Εκκλησία στην εξουσία του Πάπα. Η προσπάθειά τους άρχισε από το 1220 μ.Χ. σε ένα συνέδριο, που έγινε στην πόλη της Λεμεσού και στο οποίο έλαβαν μέρος αντιπρόσωποι του κλήρου των Λατίνων και της άρχουσας τάξεως, αποφασίσθηκε να επιβληθούν καταπιεστικά μέτρα για την ολοκληρωτική επικράτηση της Λατινικής Εκκλησίας.

Έτσι, περί το 1228 μ.Χ. οι κατακτητές οδήγησαν τους Πατέρες αυτούς στο δικαστήριο, που με κολακείες και απειλές, προσπαθούσαν να τους αλλάξουν το φρόνημα. Οι Άγιοι όμως αυτοί, έμειναν σταθεροί στην Ορθόδοξη Ομολογία και το δήλωσαν με θάρρος μπροστά στους κακόδοξους Λατίνους (παπικούς).

Τότε τους έριξαν για τρία χρόνια δέσμιους στη φυλακή και τους βασάνισαν σκληρά. Επειδή όμως δεν κατάφεραν τίποτα, τους έκαψαν ζωντανούς την 19η Μάιου 1231 μ.Χ..

Γνωρίζετε πότε δεν καθόμαστε στην Θεία Λειτουργία;

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Μυροφόρα, Μυροφόρος.
  • Σαλώμη.
  • Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα.
  • Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία.
  • Θεόκτιστος.
  • Μένανδρος, Αγαμέμνων, Μέμνων, Μεμνία.
  • Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω.
  • Μαριλένα.

19 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρα Πατρικίου του Επισκόπου Προύσης και των συν αυτώ Μαρτύρων Ακακίου, Μενάνδρου και Πολυαίνου, τη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων και της Κυριακής των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής των Μυροφόρων Γυναικών με την εορτή του Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 07.30 το πρωί.

 

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Κυριακής των Μυροφόρων 19 Μαΐου 2024, κατά την γιορτή του Tαξιάρχη Μανταμάδου.

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.