Το Εορτολόγιο της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης και Μεγαλομάρτυρας. Ο Άγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης ο Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης. Ο Όσιος Πινούφριος. Ο Όσιος Ναθαναήλ.

Διαβάστε το Εορτολόγιο σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Ὁ Πινούφριος ἀρετῶν πολλαῖς χρόαις. Ἐν οὐρανοῖς ἔλαμψεν ὡς ἶρις νέα.

Ο Όσιος Πινούφριος ήταν μέγας ασκητής στην Αιγυπτιακή έρημο, Ιερέας και ηγούμενος κοινοβίου κοντά στην πόλη Πανεφώ. Επειδή δεν ήθελε τιμές, εγκατέλειψε τη Μονή του και με λαϊκή ενδυμασία κατέφυγε στη Μονή Ταβεννησιωτών και υπηρετούσε όπως ο τελευταίος υπηρέτης.

Μετά τρία χρόνια όμως, τον γνώρισε κάποιος μαθητής του και επανήλθε στη Μονή του. Αλλά και πάλι για τους ίδιους λόγους την εγκατέλειψε και πήγε στην Παλαιστίνη και έπειτα ξαναγύρισε στη Μονή του, όπου με πλήρη ταπεινοφροσύνη αφού έζησε απεβίωσε ειρηνικά. Λόγοι του οσίου αυτού, σώζονται στον Ευεργετινό.

Ο Όσιος Ναθαναήλ έζησε 37 χρόνια μέσα στο κελί του, χωρίς να βγει καθόλου, παρά τις παγίδες του δαίμονα να τον αποσπάσει από την καλύβα του. Ήταν ασκητής με τον όποιο ασχολείται ο Παλλάδιος στο Λαυσαϊκό, αφηγούμενος τα παράδοξα της ζωής του. Απεβίωσε ειρηνικά.

Γνωρίζετε γιατί αλλάζει το όνομά του κάποιος όταν γίνεται μοναχός;

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Δαμασκηνός, Δαμασκηνή.
  • Ναθαναήλ, Ναθάνης, Ναθαναήλος, Ναθαναήλης, Ναθαναηλία, Ναθανηλία.

27 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ιακώβου του Πέρσου και του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία του Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Αγίων Ιακώβου και Δαμασκηνού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, κατά την γιορτή του Αγίου Δαμασκηνού του Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης.

«Ἀφεῖσα κόσμον, πρὸς Θεὸν ψυχὴ τρέχε», Ναθαναὴλ ἔκραζε μέλλων ἐκπνέειν.

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις τώρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.