Η Γιορτή σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Ιωάννης ο Συγγραφέας της Κλίμακος ο Σιναΐτης. Ο Άγιος Ζαχαρίας ο Ιερομάρτυρας και Μητροπολίτης Κορίνθου. Ο Άγιος Σωφρόνιος ο Επίσκοπος Ιρκούτσκ. Ε Εβδομάδα Νηστειών.

Διαβάστε το Εορτολόγιο κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Δέχου στεφάνους εκ Θεού Ζαχαρία, Ως Iεράρχης και αθλητής Kυρίου.

Ο Άγιος Ζαχαρίας ήταν Επίσκοπος Κορίνθου και συκοφαντήθηκε από τους Τούρκους ότι συνεργαζόταν με τους Ενετούς, κατά την εκστρατεία του Μοροζίνη στην Ελλάδα, για την απελευθέρωση των Ελλήνων. Συνελήφθη και αφού βασανίστηκε σκληρά οδηγήθηκε στον κριτή, ο οποίος τον προέτρεψε να αρνηθεί τον Χριστό και να γίνει μουσουλμάνος.

Ο Ζαχαρίας, με αηδία άκουσε την πρόταση αυτή του κριτή και γι’ αυτό βασανίστηκε φρικτά. Καταδικάστηκε να καεί ζωντανός στη φωτιά περιστρεφόμενος! Οι χριστιανοί της Κορίνθου κατόρθωσαν, αφού πρόσφεραν μεγάλο χρηματικό ποσό στον Τούρκο έπαρχο, να μεταβληθεί ο φρικτός αυτός τρόπος της θανατικής καταδίκης.

Έτσι ο νέος ιερομάρτυρας Ζαχαρίας αποκεφαλίστηκε στην Κόρινθο, 30 Μαρτίου 1684 μ.Χ., Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης.

Γνωρίζετε τη σημασία και τα είδη της Προσευχής;

Εορτολόγιο

  • Σωφρόνιος, Σωφρονία.

30 Μαρτίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του συγγραφέως της Κλίμακος του Σιναΐτου και του Αγίου Ιερομάρτυρος Ζαχαρίου του Μητροπολίτου Κορίνθου.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Ζαχαρία του Μητροπολίτη Κορίνθου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Πέμπτης 30 Μαρτίου 2023, κατά την γιορτή του Αγίου Ιωάννου του συγγραφέως της Κλίμακος του Σιναΐτου.

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.