Η Απαρχή του 1821: Πρώτη πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση της Αιγιώτικης πολεμικής ταινίας - ντοκιμαντέρ «Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ ΩΣ ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ», αφιέρωμα στα 200 χρόνια, του Aιγιώτη παραγωγού Βασίλη Γεωργαντά σε μουσική του Γιάννη Κριβέρη στο ΙΟΝΙΑΝ ΤV.

Προλογίζει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης ιστορικών ταινιών Βασίλης Τσικάρας.

Σε 4 μονόωρα επεισόδια κάθε εβδομάδα.

Πρώτο επεισόδιο απόψε Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ. Ανήμερα στην αργία της 26ης Ιανουαρίου και την επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης στο Αίγιο το δεύτερο επεισόδιο. Τρίτο και τέταρτο στις 2 και στις 9 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Απαρχή του 1821

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Περιεχόμενο έργου

26 -30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1821

Η σπίθα που άναψε την φλόγα της Ελληνικής Επανάστασης στην σύσκεψη των φιλικών του Μωρηά. 4 επεισόδια για την γέννηση, την οργάνωση και την έκρηξη του ένοπλου αγώνα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 1821. Δεκάδες συνεντεύξεις σε ένα πλούσιο οδοιπορικό στους ιστορικότερους τόπους της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων , στα αχνάρια των πρωτεργατών ,στους πύργους τους και στις Ιερές Μονές που βρόντηξε το καριοφίλι.

Πρωταγωνιστούν τα μέλη του Συλλόγου ιστορικής αναβίωσης «ΒΟΣΤΙΤΣΑ 1821», του Λαογραφικού Συλλόγου Μωραϊτες εν χορώ Πάτρας και άλλων συλλόγων αναβίωσης του Μωρηά σε ρεαλιστικές σκηνές εποχής και μαχών.

Ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και ιστορικών γενών της Ελλάδος αποτελεί εξ αρχής έναν εκ τους κύριους φορείς που στήριξαν την παραγωγή του πατριωτικού αυτού αφιερώματος στα 200 χρόνια, δίνοντας μάλιστα και συνέντευξη, τόσο ο πρόεδρος κος Κ.Πλαπούτας όσο και ο γ. γραμματέας κος Αντώνης Πετμεζάς.

Η παραγωγή τελεί επίσης υπό την αιγίδα της πατριωτικής επιτροπής «ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21» και την συμπαράσταση της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγάλειας, του Δήμου Αιγιάλειας και της ΔΗΚΕΠΑ και της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Συμπαραγωγός είναι η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, ενώ στήριξαν με κάθε τρόπο ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου και ο Σύλλογος εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης Αν. Αιγιάλειας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας.

Προσκαλούνται οι απανταχού Έλληνες να παρακολουθήσουν την ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ 21, αφού οι μεταδόσεις θα γίνονται ταυτόχρονα και μέσω κεραίας, αλλά και διαδικτυακά στο ΙΟΝΙΑΝ WEB TV LIVE, μέσω fb page του σταθμού και του καναλιού του στο YOUTUBE.

Το Ionian εκπέμπει μέσω Digea σε Πελοπόννησο, το N. Ιόνιο και την Ν. Στερεά Ελλάδα. Ακόμη, εκπέμπει στη θέση 673 στην πλατφόρμα της Cosmote TV.

Στην ιστορική τεκμηρίωση ο αναγνωρίσιμος Δρ. Παντείου, οθωμανολόγος, νομικός Δημήτρης Σταθακόπουλος και η ιστορικός και ψυχή της καθιέρωσης με προεδρικό διάταγμα της επετείου της Συνέλευσης κάθε χρόνο στις 26 Ιανουαρίου στο Αίγιο, Βάνα Μπεντεβή, πρόεδρος της ΙΛΕΑ.

Η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.