ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ: ΜΥΡΤΩ, 19 - ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Του Χρίστου Χαλικιά. Τα τοξικολογικά ευρήματα καταδεικνύουν χρήση ουσιών τη νύχτα του θανάτου - μια αλυσίδα που άφησε μια ζωή αβοήθητη.

Στο Αργοστόλι –

μια ζωή 19 ετών

τερματίστηκε.

Όχι αιφνιδίως.

Αλλά μέσα σε μια διαδοχή.

Ουσιών.

ΑΠΟΥΣΙΑΣ.

ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ.

Μια νέα γυναίκα

βρέθηκε εκτεθειμένη.

Χωρίς περίθαλψη.

Χωρίς επιτήρηση.

Χωρίς ανάσχεση.

Και τότε –

το «παρόν»

αδειάζει από περιεχόμενο.

Αποκαλύπτει συνθήκη.

Γιατί όταν οι ΟΥΣΙΕΣ

συναντούν την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ –

δεν μιλάμε για αστοχία.

Μιλάμε

για ΑΠΟΥΣΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ.

Και η εγκατάλειψη –

δεν είναι παρέκκλιση.

Είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Σιωπηλή.

Αδράνεια.

Απραξία.

Η ψευδαίσθηση ότι

«κάποιος άλλος θα επέμβει».

Η κοινωνία –

δεν δοκιμάζεται από το αποτέλεσμα.

Δοκιμάζεται –

εκεί που κρίθηκε.

Στο αν υπήρξε αντίδραση.

Στο αν αναλήφθηκε ευθύνη.

Και τότε –

η απώλεια

παύει να είναι εξαίρεση.

Και όταν δεν αποδεικνύεται –

το τίμημα

καταγράφεται σε ζωές.

Ο Χρίστος Χαλικιάς είναι εικαστικός καλλιτέχνης και αγιογράφος.

Ναρκωτικά και αλκοόλ είχε καταναλώσει η Μυρτώ την ημέρα του θανάτου της

Τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών.

Κοκαΐνη, κάνναβη και αλκοόλ εντοπίστηκαν σύμφωνα με τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις στο αίμα της 19χρονης Μυρτώς, η οποία εγκαταλείφθηκε αβοήθητη σε πλατεία στο Αργοστόλι μετά από χρήση ναρκωτικών σε δωμάτιο ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Όπως αναφέρεται, οι συγκεκριμένες ουσίες φαίνεται να είχαν καταναλωθεί την ίδια ημέρα, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της συνολικής διερεύνησης των γεγονότων.

Παράλληλα, οι αρμόδιες Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην πληρέστερη αποσαφήνιση των αιτιών και των συνθηκών της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως προφυλακίστηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, η οποία αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση διά παραλείψεως, με παραπομπή στα άρθρα 299 και 15 του Ποινικού Κώδικα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.