Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου. Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας τελέσθηκε η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας τελέσθηκε η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κυρού Πάυλου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Παρέστησαν αρκετοί Αρχιερείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, βουλευτές, πολιτευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, Τοπικών Συλλόγων, Φορέων και Οργανισμών, κλήρος και λαός.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ως εκπρόσωπος της Συνόδου, αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του μακαριστού, ενώ στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, αναφέρθηκε στο ιεραποστολικό έργο του μακαριστού. Στη συνέχεια μίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος κι αμέσως μετά ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κυρός Παύλος γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη Σύρου. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1966 και Πρεσβύτερος το 1969 και υπηρέτησε επί 36 έτη ως Ιεροκήρυξ των Ιερών Μητροπόλεων Νικοπόλεως-Πρεβέζης και Νικαίας, του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Από το 1999 διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Την 14η Οκτωβρίου 2002 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

Διαβάστε επίσης την κάλυψη της ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online για την εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Γλυφάδας Πάυλου.

εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας

η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας

εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας πάυλου

εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Γλυφάδας

εξόδιος Ακολουθία Μητροπολίτου Γλυφάδας πάυλου

Μητροπολίτης Γλυφάδας πάυλος

Μητροπολίτου Γλυφάδας πάυλου

Απο την εξόδιο ακολουθία Μητροπολίτου Γλυφάδας πάυλου

Απο την εξόδιο ακολουθία Μητροπολίτου Γλυφάδας

Μητροπολίτης Γλυφάδας πάυλος, εξόδιος ακολουθία

Μητροπολίτου Γλυφάδας πάυλου, εξόδιος ακολουθία

Απο την εξόδιο ακολουθία, Μητροπολίτου Γλυφάδας πάυλου

Απο την εξόδιο ακολουθία, Μητροπολίτου Γλυφάδας κύρου πάυλου,

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.