Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, στον περικαλλή Ενοριακό Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Βαλύρας Μεσσηνίας, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Θεοδώρου Σπηλιώτη, αδελφού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και πατέρα του προϊσταμένου του Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης Πρωτ. Αθανασίου Σπηλιώτη.

Στο μνημόσυνο προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος καθώς και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Νωρίτερα είχε τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας, τον οποίο συνεπικούρησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μάνης και Σισανίου και Σιατίστης.

Με την ολοκλήρωση του μνημοσύνου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επισήμανε ότι όλοι οι συμμετέχοντες συμπροσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντος, ενώ ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων. Παράλληλα σημείωσε ότι η παρουσία η δίκη του, των Επισκόπων, των τοπικών αρχόντων και του πυκνού εκκλησιάσματος αποδεικνύει το μέγεθος του σεβασμού και της αγάπης στο πρόσωπο του σεπτού Ποιμενάρχη μας, τον οποίον θέλησαν να ενισχύσουν στην δύσκολη αυτή προσωπική του στιγμή.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες, την αγάπη και τον σεβασμό του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος – παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του – θέλησε να τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αδελφού του Θεόδωρου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τον επιχώριο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος επωμίστηκε το βάρος της οργάνωσης της θρησκευτικής τελετής, ενώ πάντα συμμετέχει σε χαρές και σε λύπες της οικογένειάς του, τους παρευρισκόμενους Επισκόπους, τους τοπικούς άρχοντες και τον ευσεβή λαό. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους ο Δωρεοδότης Θεός να ευλογεί και να αγιάζει τη ζωή τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.