Αναπαύτηκε, την νύχτα που μας πέρασε, ο Ζακύνθιος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκέλμπεσης, στα βαθιά γεράματα των 102 ετών.

Ο μακαριστός Γέροντας υπήρξε κτήτορας (το 1961) της ανθούσης γυναικείας Μονής Ελευθερωτρίας, στο Λαγοπόδο της Ζακύνθου και πνευματικός πατέρας χιλιάδων ψυχών, εντός και εκτός Ζακύνθου, από Αρχιερείς και Άρχοντες έως τους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου.

Οι δεκαπέντε Μοναχές της Ελευθερώτριας, υπό την Ηγουμένη Μαγδαληνή Μπακέα, τού συμπαραστάθηκαν σεβαστικά και με αφοσίωση έως την ύστατη στιγμή της εξόδου του από την παρούσα ζωή, η δε κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στις 10 το πρωί, στο Καθολικό της Μονής, η δε ταφή του στον περίβολο, όπου ο ίδιος είχε από πολλών ετών ετοιμάσει «καινό μνημείο»!

Ο κεκοιμημένος διακρινόταν για το καλοκάγαθο και αποφασιστικό του χαρακτήρα του, για την καλλιφωνία του, το καλλιγραφικό και υμνογραφικό τάλαντό του.

Η Μονή της Ελευθερώτριας υπήρξε έργο της δυναμικής ψυχής και κυριολεκτικά των χειρών του, όπου αναψύχεται πνευματικά πλήθος προσκυνητών κάθε μέρα!

Ας είναι (όπως και θα είναι) η μνήμη του αιωνία και ας έχουμε την τίμια ευχή του!

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.