Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι καθ’ όλη την ιστορία, ο Θεός δεν σταματά ποτέ να αγαπά τα τέκνα Του.

Η Βίβλος είναι ο λόγος του Θεού
Η Βίβλος είναι μία συλλογή από ιερά βιβλία που γράφτηκαν από αρχαίους προφήτες και ιστορικούς. Αυτοί οι συγγραφείς κατέγραψαν τη σχέση μεταξύ του Θεού και του λαού Του για περισσότερα από 4.000 χρόνια. Τα εμπνευσμένα λόγια τους είναι αυτά που γνωρίζουμε σήμερα ως Αγία Γραφή.

Αν ακολουθήσουμε τις διδαχές που βρίσκονται στη Βίβλο μας βοηθά να γνωρίζουμε ποιος είναι ο Θεός, να μάθουμε από τους καλούς ανθρώπους που Τον αγαπούσαν και να καταλάβουμε καλύτερα πώς θέλει να ζούμε.

Η Βίβλος διδάσκει για τον Ιησού
Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού ο οποίος ήρθε στη γη για να μας σώσει από την αμαρτία, τη θλίψη, τη μοναξιά, τον πόνο και άλλα. Ο Ιησούς δίδαξε όμορφα μαθήματα για την υπηρέτηση και την αγάπη και έκανε πολλά θαύματα όσο ήταν στη γη. Στη Βίβλο, μπορούμε να διαβάσουμε αυτές τις ιστορίες και να μάθουμε πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα πράγματα με τη βοήθεια του Ιησού.

Ας μελετήσουμε τη Βίβλο μαζί
Συναντήστε τους ιεραποστόλους
Τα μαθήματα της Βίβλου είναι τόσο σχετικά με μας σήμερα όσο και ήταν πάντα. Ο στοργικός μας Πατέρας στους Ουρανούς θα μας ευλογήσει καθώς διαβάζουμε τον λόγο Του και προσπαθούμε να ζήσουμε με αυτόν. Θα νιώσετε πιο κοντά στον Θεό, καθώς διαβάζετε και μαθαίνετε για την αγάπη Του για σας μέσα από τα πολυάριθμα μαθήματα της Βίβλου που μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε καθημερινές δυσκολίες.

«Η Βίβλος είναι ιερή γραφή και είναι ο λόγος του Θεού. Είναι μία αφήγηση των σχέσεων του Θεού με τους προφήτες και η προσωπική διακονία του Χριστού στη γη. Λατρεύω την ανάγνωση για τα θαύματα που έκανε. Το αγαπημένο μου κεφάλαιο είναι το Κατά Ματθαίον 9, όπου ο Χριστός θεραπεύει τον άνθρωπο με παράλυση τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Ξέρω ότι ο Χριστός με έχει θεραπεύσει πνευματικά και σωματικά και ότι θα βοηθήσει οποιονδήποτε που θα στραφεί σε Αυτόν».
–Τζάρεν, Νέα Υόρκη

Οι Δέκα Εντολές
Στη Βίβλο, ο Θεός έδωσε στον λαό Του δέκα εντολές ή νόμους, να ζήσουν με αυτές. Αυτές οι εντολές απαιτούν από εμάς να αγαπάμε τον Θεό και να φερόμαστε στους άλλους με σεβασμό. Μας λένε επίσης ότι δεν θα πρέπει να λέμε ψέματα, να κλέβουμε, να σκοτώνουμε ή να διαπράττουμε μοιχεία (βλέπε Έξοδος 20). Ο Θεός ακόμα περιμένει από εμάς να ακολουθούμε τις Δέκα Εντολές σήμερα.

Ένας ανώτερος νόμος
Στην Καινή Διαθήκη, ο Ιησούς μας έδειξε έναν καλύτερο τρόπο να ακολουθήσουμε τον Θεό. Δίδαξε ότι εκτός από την τήρηση των Δέκα Εντολών, πρέπει επίσης να τηρούμε τις σκέψεις και τις καρδιές μας καθαρές. Ο πυρήνας του να δείχνουμε πίστη στον Ιησού είναι να ακολουθούμε τις δύο μεγάλες εντολές Του – να αγαπάμε τον Θεό και να αγαπάμε τον πλησίον μας σαν τον εαυτό μας.

«Aκούσατε ότι ειπώθηκε: Θα αγαπάς τον πλησίον σου, και θα μισείς τον εχθρό σου. Eγώ, όμως, σας λέω: Nα αγαπάτε τούς εχθρούς σας».
Κατά Ματθαίον 5:43-44

Αγάπη
Κάτι πιο σημαντικό, η Βίβλος διδάσκει για την αγάπη. Καθώς διαβάζουμε ιστορίες για την αγάπη στη Βίβλο, μπορούμε να γίνουμε περισσότερο σαν τον Ιησού. Μπορούμε να νοιαζόμαστε περισσότερο, να υπηρετούμε περισσότερο και να συγχωρούμε περισσότερο. Μπορούμε να βρούμε αγάπη για τον Θεό, τους πλησίον μας, ακόμα και για τους εχθρούς μας.

«Ας αγαπάμε ο ένας τον άλλον, επειδή η αγάπη προέρχεται από τον Θεό».
Ιωάννη Α΄ 4:7

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.