Προσευχή: Προσεύχεσαι να γίνουν τα δικά σου θελήματα; Τίποτε να μην κάνεις σύμφωνα με το θέλημά σου, αλλά σε κάθε τόπο να αισθάνεσαι την παρουσία του Θεού και γι’ αυτό να κάνεις τα πάντα, σαν να βρίσκεσαι ενώπιον του Θεού και όχι ενώπιον των ανθρώπων.

Πρέπει, να μην έχετε θέλημα. Ένας Χριστός μελέτησε για την ένσαρκό Του οικονομία και κατέβηκε στη γη, με τόσες θλίψεις, με τόσα βάσανα, με τόσα φρικτά πάθη, ενώ μπορούσε κάλλιστα ως Θεός που ήταν, να σώσει τον κόσμο με άλλον τρόπο και όχι να υποφέρει τόσα. Αλλά έφερε το πράγμα κατά τέτοιο τρόπο, για να δώσει παράδειγμα, διότι έλεγε: «ουκ ήλθον ίνα ποιήσω το θέλημα το εμόν, αλλά το θέλημα του πέμψαντός με πατρός». (Όσιος Άνθιμος της Χίου)

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Μην προσεύχεσαι να γίνουν τα δικά σου θελήματα, αλλά προσευχήσου να γίνεται το θέλημα του Κυρίου σε σένα. (Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)

Το θέλημα του ανακαινισμένου ανθρώπου, ταυτίζεται με το θέλημα του Θεού. Ο ανακαινισμένος άνθρωπος, δεν επιθυμεί πια, παρά μόνο ό,τι αρέσει στον Θεό και δεν κάνει, παρά μόνο, ό,τι θέλει ο Θεός. Γι’ αυτό και έχει Τον συμπαραστάτη σε όλα τα έργα του και πετυχαίνει καθετί που κάνει. (Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ)

Όπως ο Αβραάμ προθυμοποιήθηκε να θυσιάσει στον Θεό τον μονογενή του Ισαάκ, έτσι και εμείς, ας είμαστε πρόθυμοι να θυσιάζουμε για χάρη του Θεού κάθε εγκόσμια αγάπη, κάθε αντικείμενο που μας ελκύει και μας χαροποιεί. Προκειμένου να υπακούσουμε στο Θείο θέλημα, ας στερηθούμε ο,τιδήποτε μας είναι προσφιλές. (Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης)

Τίποτε να μην κάνεις σύμφωνα με το θέλημά σου, αλλά σε κάθε τόπο να αισθάνεσαι την παρουσία του Θεού και γι’ αυτό να κάνεις τα πάντα, σαν να βρίσκεσαι ενώπιον του Θεού και όχι ενώπιον των ανθρώπων. (Άγιος Ανδρόνικος της Μονής Γκλίνσκ)

Το να μην εμπιστεύεσαι τον εαυτόν σου και να μην ακολουθείς τη λογική και το θέλημά σου, είναι η οδός προς την ταπεινοφροσύνη. (Άγιος Μακάριος της Όπτινα)

Να υποταχτείς και να απαρνηθείς το θέλημά σου. Αυτό θα είναι το καλύτερο. Εάν φερθείς έτσι, στο μέλλον για όλα θα νοιώθεις καλά και χαρούμενα. (Όσιος Ισαάκιος της Όπτινα)

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.