Αυτό το Σαββατοκύριακο, το Ελληνικό Κολλέγιο Τιμίου Σταυρού πραγματοποίησε την 82η τελετή αποφοίτησης στην πανεπιστημιούπολή του στο Brookline της Μασαχουσέτης. Οι απόφοιτοι και οι οικογένειές τους συγκεντρώθηκαν μαζί με κληρικούς, πανεπιστημιακό προσωπικό και φοιτητές ως ένδειξη αναγνώρισης της ακαδημαϊκής τους πορείας.

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού.

Σήμερα το πρωί, Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού. Η τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ο Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο κ. Γεράσιμος, ο Επίσκοπος Αμισσού κ. Ιωακείμ, ο Επίσκοπος Συνάδων κ. Αντώνιος, ο Πρόεδρος του Κολλεγίου δρ Δημήτριος Κάτος, ο προσωρινός Κοσμήτορας δρ Τιμόθεος Πατίτσας, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού π. Eugen Pentiuc, και άλλοι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι συμμετείχαν στην τελετή. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη, Συμεών Τέγο, ο οποίος ήταν επίσης παρών, για τη γενναιόδωρη υποστήριξή του προς το Ελληνικό Κολλέγιο Τιμίου Σταυρού, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής υποστήριξης, κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων ημερών του Κολλεγίου.

Στην ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος διαπίστωσε ότι «αυτή η στιγμή με την οποία αναγνωρίζεται η επιτυχία σας είναι αναμφίβολα μια στιγμή υπερηφάνειας για όλους εσάς τους αποφοίτους, καθώς και για τις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπά σας. Πρέπει να σας συγχαρούμε όλους για όσα πετύχατε σε αυτό το πολύ σημαντικό Ίδρυμα της Εκκλησίας μας στην Αμερική. Όλοι σας, είμαι σίγουρος, θα πετύχετε ακόμα υψηλότερες διακρίσεις, κάποιοι ως κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής που υπηρετούν τις ενορίες μας, κάποιοι στον ακαδημαϊκό χώρο, συνεχίζοντας να αφήνετε το αποτύπωμα του Ορθόδοξου Χριστιανισμού στον πνευματικό κόσμο της Αμερικής, άλλοι θα συνεχίσετε τη διακονία σας σε κάθε επίπεδο της εκκλησιαστικής ζωής παντού σε αυτήν την απέραντη χώρα. Αν και μπορεί να ακούγεται αντιφατικό για τις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας, κανείς δεν μπορεί καταφέρνει να αποφοιτήσει από το Κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού. Μέχρι την τελευταία μας πνοή, ο Σταυρός παραμένει το Α και το Ω της σωτηρίας μας. Αν επιθυμούμε πραγματικά να ακολουθήσουμε τον Χριστό, τότε πρέπει να είμαστε ισοβίως μαθητές του. Υπάρχει η αρχή της γνώσης του Θεού, αλλά όχι το τέλος. Ποτέ δεν παύουμε να μαθαίνουμε από Αυτόν, γιατί είναι ο Δάσκαλος των Δασκάλων που λέει: «ἄρατε τὸν ζυγόν μου ἐφ᾿ ὑμᾶς καὶ μάθετε ἀπ᾿ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ, καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν· ὁ γὰρ ζυγός μου χρηστὸς καὶ τὸ φορτίον μου ἐλαφρόν ἐστιν».

Κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης, προς αναγνώρισης του οράματος και της ηγεσίας τους στην Εκκλησία, Η Ελένη και ο Άρχων Λούης Νικοζήσης έλαβαν ανακηρύχθηκαν επίτιμοι διδάκτορες της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.