Μια σειρά καταγγελιών εις βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ online, ζύγισαν πολύ βαριά στη ζυγαριά της Ιεράς Συνόδου, η οποία αποφάσισε την προσωρινη΄απομάκρυνσή του από τον Επισκοπικό θρόνο. Πρόκειται για τον Επίσκοπο 

Καναδά Γεώργιο της Σερβικής Εκκλησίας.

Αναστάτωση λοιπόν στην οδό Mc Niven στο Οντάριο του Καναδά όπου είναι η έδρα της Επισκοπής…

Η Ιερά Σύνοδος της σερβικής εκκλησίας μελέτησε την έκθεση και τα συμπεράσματα της Επιτροπής που συστήθηκε υπό την προεδρία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιου σύμφωνα με τον Καταστατικό Χαρτη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σκοπός της επιτροπής ήταν η επανεξέταση χρηματοοικονομικών πράξεων στην Επισκοπή του Καναδά αλλά και η παρατήρηση του συνόλου της εκκλησιαστικής και όχι μόνο ζωής της Επισκοπής, καθώς και το ποιμαντικό έργο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καναδά, Γεώργιου. Κι αυτό επειδή το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολυάριθμες καταγγελίες εναντίον του, τόσο από τον κλήρο όσο και από λαϊκούς.

Η Ιερα Σύνοδος λοιπόν αποφάσισε πως ο Επίσκοπος Καναδά Γεώργιος απαλάσσεται προσωρινά από την ευθύνη της διαχείρισης της καναδικής Επισκοπής μέχρι το τέλος των κανονικών διαδικασιών που κινήθηκαν ή μέχρι την την επικείμενη τακτική σύνοδο της Ιεράς Συνόδου της σερβικής εκκλησίας.
 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.