Την θαυματουργό Τιμία Εσθήτα της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μητρόπολη Θήρας υποδέχτηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης.

Η εικόνα με το ενσωματωμένο απότμημα της Τιμίας Εσθήτας της Θεοτόκου αποθησαυρίζεται στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Θήρας και είναι στο ναό προς ευλογία των πιστών.

Η Τιμία Εσθήτα της Παναγίας

Σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας, η Παναγία δεν μας άφησε λείψανo καθώς μετέστη. Αν και έγινε η ταφή της, αναστήθη και ανελήφθη στους Ουρανούς.

Άρα δεν υπάρχει λείψανο όπως των υπολοίπων Αγίων. Το μνήμα της Παναγίας είναι κενό. Δηλαδή ο θάνατος είναι κενός, όπως θα έπρεπε να είναι για κάθε Χριστιανό, αφού δεν είναι θάνατος αλλά μετάσταση για εμάς.

Η Παναγία μας έχει αφήσει μόνο δύο αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με την ίδια. Την Τίμια Ζώνη και την Τίμια Εσθήτα. Την Τίμια Εσθήτα, τη δώρισε η Παναγία σε μία ευλαβή γυναίκα της εποχής της, πριν την Κοίμησή της κι από εκεί και πέρα, λέει η παράδοση, πως η γυναίκα αυτή την έδινε από γενιά σε γενιά, σε απογόνους της.

Η Τιμία Εσθήτα της Παναγίας στην Πεύκη – Δεκάδες πιστοί σπεύδουν στο ναό να προσκυνήσουν το κειμήλιο του χριστιανισμού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.