Την θαυματουργό Τιμία Εσθήτα της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μητρόπολη Θήρας υποδέχτηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης.

Η εικόνα με το ενσωματωμένο απότμημα της Τιμίας Εσθήτας της Θεοτόκου αποθησαυρίζεται στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Θήρας και είναι στο ναό προς ευλογία των πιστών.

Η Τιμία Εσθήτα της Παναγίας

Σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας, η Παναγία δεν μας άφησε λείψανo καθώς μετέστη. Αν και έγινε η ταφή της, αναστήθη και ανελήφθη στους Ουρανούς.

Άρα δεν υπάρχει λείψανο όπως των υπολοίπων Αγίων. Το μνήμα της Παναγίας είναι κενό. Δηλαδή ο θάνατος είναι κενός, όπως θα έπρεπε να είναι για κάθε Χριστιανό, αφού δεν είναι θάνατος αλλά μετάσταση για εμάς.

Η Παναγία μας έχει αφήσει μόνο δύο αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με την ίδια. Την Τίμια Ζώνη και την Τίμια Εσθήτα. Την Τίμια Εσθήτα, τη δώρισε η Παναγία σε μία ευλαβή γυναίκα της εποχής της, πριν την Κοίμησή της κι από εκεί και πέρα, λέει η παράδοση, πως η γυναίκα αυτή την έδινε από γενιά σε γενιά, σε απογόνους της.

Η Τιμία Εσθήτα της Παναγίας στην Πεύκη – Δεκάδες πιστοί σπεύδουν στο ναό να προσκυνήσουν το κειμήλιο του χριστιανισμού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.