ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ: Ο Μοναχός Γεννάδιος, όπως πολλοί ασκη­τές της εκκλησίας, ήταν πνευματοφόρος και χριστοφόρος. Εξ αιτίας αυτής της θείας χάριτος έλεγε προφητείες, έβλεπε οράματα και έκανε προβλέ­ψεις. Πρόκειται για ένα πολύτιμο πνευματικό κεφάλαιο της Ορθοδοξίας, που αγίασε και αναδείχθηκε στα όρια τοπικής Εκκλησίας της Κρήτης. Στο κείμενο που ακολουθεί οι παρενθέσεις αφορούν ερμηνεία του συγγραφέως.

Προφητεία Πολέμου Ελλάδας – Τουρκίας

Με αφορμή την μεγάλη αποστασία του ανθρώπου από τον Θεό, εδίδασκε, ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου:

Πρώτα θα παραχωρήσει ο Κύριος να γίνει παγκόσμιος πόλεμος, διότι ο κόσμος δεν μετανοεί. Ο πόλεμος αυτός θα είναι και ο τελευταίος, επειδή η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική.

Ένα μικρό κρατίδιο θα είναι η αφορμή του παγκόσμιου πολέμου. Ίσως το κρατίδιο αυτό να είναι η Κύπρος. Όταν έγινε ο κατακλυσμός του Νώε, οι άνθρωποι επνίγησαν εις τα νερά. Τώρα θα πνιγούν εις το αίμα.

Εις την Κωνσταντινούπολη θα γίνει μακελειό μεγάλο, και η θάλασσα θα κοκκινίσει από αίματα σφαγμένων ανθρώπων. Τριχρονίτικο δαμάλι (μοσχάρι) θα πλεύσει στο αίμα, όπως λέγει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες. Τούτο δηλώνει την μεγάλη σφαγή, αιματοχυσία και καταστροφή που πρόκειται να γίνει. Ο ουρανός θα γεμίσει αεροπλάνα και θα ρίχνουν φωτιές (βόμβες) εις τους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι τρομαγμένοι θα φωνάζουν:

Παναγία μου… Παναγία μου!

Ας φωνάζουν, ας φωνάζουν όσο θέλουν. Δεν θα τους βοηθάει κανείς. Διατί δεν μετανόησαν τόσον καιρό; Την Κωνσταντινούπολη θα την πάρουν πάλιν οι Έλληνες, αλλά θα γίνει σκοτωμός μεγάλος. Μεγάλη καταστροφή θα πάθουμε εμείς οι Έλληνες από τις αμαρτίες μας. Πριν αρχίσει ο πόλεμος, θα φανεί ένας μεγάλος Σταυρός του Χριστού, εις τον ουρανόν επάνω από την Κωνσταντινούπολη.

Οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν, θα περάσουν τον Έβρο ποταμό, προκαλούντες παντός είδους καταστροφάς. Θα φτάσουν ως τα Εξαμίλια (σ.σ. Θεσ­σαλονίκη ή Κόρινθο ή τα έξι μήλια της υφαλοκρηπίδας όπως λέγει ο γέροντας Παΐσιος).

Διαβάστε σχετικά Άγιος Γέροντας Παΐσιος: Οι Τούρκοι θα κάνουν μία μεγάλη πρόκληση στην Ελλάδα – Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους.

Έπειτα θα τους αντεπιτεθούμε, θα μας βοηθήσουν και άλλοι λαοί, (πιθανόν οι Ρώσοι ή οι Γάλλοι). Θα καταδιώξουμε τότε τους Τούρκους, θα καταλάβουμε την Πόλη και την Μικρά Ασία, που άλλοτε ήσαν Ελληνικά εδάφη. Οι Τούρκοι θα πάθουν μεγάλες καταστροφές, και θα καταδιωχθούν μέχρι την Κόκκινη Μηλιά (κάπου στη Μέκκα, πρωτεύουσα της Αραβίας).

Από τον πόλεμο το ένα τρίτον του Τουρκικού πληθυσμού θα φονευθεί, το άλλο τρίτον θα καταδιωχθεί μέχρι την Κόκκινη Μηλιά, και το υπόλοιπον ένα τρίτον θα βαπτισθεί και θα γίνουν χριστιανοί. Αυτοί που θα βαπτισθούν θα κατάγονται από χριστιανικό αίμα. Όσοι δηλαδή προέρχονται από Έλληνες, που δεν κατόρθωσαν να έλθουν εις την Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή το 1922 και παρέμειναν ζωντανοί εις την Τουρκία.

Εκεί παραμένουν αρκετοί κρυπτοχριστιανοί και σήμερον, αλλά θα έλθει καιρός που θα φανερωθούν. Κατόπιν των παραπάνω γεγονότων οι Μεγάλοι, Ρωσία – Αμερική, θα συνορίζονται ποιος θα πάρει την Κωνσταντινούπολιν, λόγω της στρατηγικής θέσεώς της και θα είναι επικίνδυνη άλλη πολεμική σύγκρουσης μεταξύ των. Δια να μην έλθουν σε τέτοια πολεμική σύγκρουση και να μην την πάρει μήτε ο ένας, μήτε ο άλλος, θα είναι και εκ Θεού να την δώσουν εις τους Έλληνες, εις τους οποίους και ανήκεν.

Το Ελληνικόν Κράτος θα υποστεί μεγάλες καταστροφές. Θα τα βάλουν οι δικοί μας (οι Έλληνες) μεταξύ των και θα δημιουργηθεί πιθανόν εμφύλιος πόλεμος.

Προφητεία για την Κρήτη

Εδώ στην Κρήτη, τότε, θα έλθουν οι Τούρκοι. Λένε πως η Κρήτη είναι δικής τους, πατρογονική. Θα ξεμπαρκάρουν οι Τούρκοι από το νότιο μέρος της Κρήτης, από τα Πρεβελιώτικα (Μοναστήρι Πρέβελη) και από το Μαριδάκι, από το χωριό Χόνδρος, κοντά στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου.

Οι Τούρκοι θα κάνουν ένα πέρασμα και από τα μέρη που θα περνούν θα κάνουν γενική σφαγή και καταστροφή.

Στην Επαρχία Μεραμβέλλου Λασιθίου, θα γίνει μεγάλο μακελειό και καταστροφή. Το βογγητό και το κλάμα των ανθρώπων θα ακούεται από την Βουβάλα, βουνό στις Μελάμπες Ρεθύμνου.

Εις το τέλος της περιπέτειας αυτής, οι Τούρκοι θα νικηθούν και καταστραφούν οριστικά. Θα οπισθοχωρούν άτακτα και θα τους καταδιώκουν ακόμα και γυναίκες με τις ρόκες, με ασήμαντα δηλαδή μέσα.

Βέβαια θα υπάρχει Ελληνικός Στρατός εις την Κρήτη, αλλά δεν θα γίνει αντιληπτό σε ποιο σημείο θα ξεμπαρκάρουν οι Τούρκοι. Στο σημείο αυτό θα έχει πέσει και ομίχλη, κατά παραχώρηση Θεού, ακριβώς δια να αποβιβαστούν ανενόχλητοι και να μας τιμωρήσουν για τα αμαρτήματά μας.

Η Κρήτη θα βουλιάξει όχι από φωτιές (βόμβες), αλλά από τις αμαρτίες μας. Δεν θα μείνει από αυτή τίποτα, εκτός από ένα ελάχιστο μέρος δι’ ανάμνηση ότι εδώ ήτο κάποτε η Κρήτη.

Εκατομμύρια χρήματα διατίθενται από τους ξένους δια να απομακρύνουν τους Έλληνες από την Ορθόδοξη πίστη και ιστορία τους. Αν, όμως, εγκαταλείψουν την πίστη τους, αυτό θα φέρει την καταστροφή τους.

Ό,τι έπαθαν οι Κύπριοι το 1974 από τους Τούρκους, που κατέλαβαν την μισή Κύπρο, τα ίδια θα πάθωμεν και εμείς, οι Έλληνες, εάν δεν επιστρέψωμεν εις τον Θεό.

Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι, ακονίζουν τα μαχαίρια, αλλά δεν ήλθε η ώρα, δεν το επιτρέπει ακόμα ο Θεός.

Υπομένει ο Θεός. Περιμένει την μετάνοιά μας.

Πηγή: «Γεννάδιος και Ιωακείμ, δύο Ρεθύμνιοι άγιοι Μοναχοί», Στυλ. Παπαδογιαννάκη, θεολ. καθηγητού, Ρέθυμνο 2002

Θα πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα σε ότι είπε ο γέροντας Γεννάδιος και ότι ερμηνεύει ο συγγραφέας, ο οποίος πάντως την γνώμη του, την αναγράφει μέσα σε παρενθέσεις.

Όσιος Γεννάδιος ο Μοναχός των Ακουμίων Κρήτης

Ο μετέπειτα ασκητής των Ακουμίων γέροντας Γεννάδιος, κατά κόσμον Ιωάννης Τζεκάκης, γεννήθηκε το 1887 στο χωριό Ακτούντα, της επαρχίας Αγίου Βασιλείου του νομού Ρεθύμνης. Οι γονείς το Εμμανουήλ και Αικατερίνη ήσαν πτωχοί γεωργοί, ευσεβείς Χριστιανοί χωρικοί, υπερπολύτεκνοι με οκτώ παιδιά. Έτσι ο Ιωάννης μεγάλωσε με συντρόφους την στέρηση, την φτώχεια και την σκληρή εργασία. Με τον τρόπο αυτό ο Θεός τον προετοίμασε για την μελλοντική του ασκητική ζωή, της θεληματικής εκκοπής των ματαίων γήινων απολαύσεων.

Πρόκειται για ένα πολύτιμο πνευματικό κεφάλαιο της Ορθοδοξίας, που αγίασε και αναδείχθηκε στα όρια τοπικής Εκκλησίας της Κρήτης. Για ένα νεοφανή Όσιο Πατέρα της Εκκλησίας, ο οποίος διακόνησε τον λαό του Θεού με τα Αγιοπνευματικά χαρίσματα της προοράσεως, της διοράσεως και της προφητείας και το εμπράγματο κήρυγμα της μετανοίας και επιστροφής.

Ο Όσιος του Θεού Γεννάδιος πλήρωσε το κοινόφλητο χρέος του θανάτου τον Μάρτιο του 1983. Ο Γέροντας κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων την 4η απογευματινή της Τετάρτης 16ης Μαρτίου, όμως – ενώ φάνηκε πώς κατέλειγε – δεν παρέδιδε την αγία του ψυχή, σαν κάτι να περίμενε. Κάποια στιγμή ο Ιερομόναχος Καλλίνικος ρώτησε αν φορούσε το Αγγελικό Σχήμα. «Όχι» του απάντησαν. Τον μετέφεραν βιαστικά από την αγία Άννα και δεν πρόσεξαν ότι δεν το φορούσε. Αμέσως πήγαν άνθρωποι στο ασκητήριο με αυτοκίνητο και το έφεραν. Ο Στυλ. Παπαδογιαννάκης, μεταξύ των αυτοπτών μαρτύρων της οσιακής κοιμήσεως του Γέροντα, περιγράφει όπως ακολουθεί το τέλος του Οσίου: «Ο Μοναχός Θεοδόσιος Δαμβακεράκης έφερε το Αγγελικό Σχήμα και το φόρεσε στον γέροντα Γεννάδιο. Τι έκπληξη όμως! Τι συγκινητικόν θαύμα! Τι συνταρακτικόν γεγονός! Μόλις του φόρεσαν το Σχήμα στον λαιμό, αμέσως, την ίδια στιγμή, κλίνει την κεφαλή, κλείνει τα μάτια του και παραδίδει την ψυχήν του εις τον Κύριον, τον αιώνιον Βασιλέα! Ήταν 8:30 μ. μ. της Τετάρτης 16ης Μαρτίου 1983.

Όλοι είναι συγκινημένοι. «Αυτός ήταν πραγματικός μοναχός» λέγουν. «Αυτός θα αγιάσει» λέγουν άλλοι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.