ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 8 Αυγούστου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Εσπερινός Ζωντανά. Η Μεγάλη Παράκληση στην Παναγία - Εσπερινός και νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Παρακλητικός Κανών ή Παρακλητικός Κανόνας ή Παράκληση είναι ψαλμοί (ποιήματα) της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι ψαλμοί αυτοί είναι προσαρτημένοι στις ακολουθίες του Εσπερινού ή μετά από αυτόν ή μετά τη Θεία Λειτουργία.

Ένας παρακλητικός κανών μπορεί να είναι και αυτόνομος.

Οι αρχαιότεροι και οι πλέον συνήθεις από τους Παρακλητικούς Κανόνες είναι οι δύο Κανόνες που απευθύνονται στην Θεοτόκο.

Οι δύο αυτοί κανόνες ονομάζονται σήμερα ο Μικρός και ο Μεγάλος Παρακλητικός. Και οι δύο παρακλητικοί κανόνες έχουν ίσο αριθμό τροπαρίων, 32 τροπάρια ο καθένας. Τέσσερα σε κάθε ωδή, του μεγάλου όμως κανόνα τα τροπάρια και οι ειρμοί, από τους οποίους εξαρτώνται τα τροπάρια, είναι φανερά εκτενέστερα.

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι ο Παρακλητικός Κανών;

Ο Εσπερινός και η νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την μεγάλη παράκληση της Παναγίας από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 19.30 το απόγευμα.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Εσπερινό την Μεγάλη Παράκληση στην Παναγία και την νυχτερινή Θεία Λειτουργία, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 19.30 το απόγευμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.