ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ: Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 18.00 - Δευτέρα της Γ Εβδομάδας Νηστειών.

Εκκλησία Live – Μέγα Απόδειπνο Δευτέρας Ζωντανά. Εσπερινός Δευτέρας Γ Νηστειών – Ευλογία και Αγιασμός. Γ Εβδομάδα Νηστειών. Εσπερινός Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 στις 18.00 το απόγευμα. Ο Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής και Επίσκοπος.

ΜΕΓΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ: Ακολουθία Μεγάλου Αποδείπνου Δευτέρας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 18.00.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός, π. Στυλιανός Βελώνης.

Ώρα έναρξης: 18.00

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Μέγα Απόδειπνο Γ Εβδομάδας Νηστειών – Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 – Ώρα 18.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων. Ιερουργός π. Στυλιανός Βελώνης.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.