Με πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Πάντων τιμήθηκε η εορτή των Αγίων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022.

Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και συμμετείχαν πλήθος πιστών, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου κ. Ταξιαρχία Λαθουράκη και άλλοι πολιτειακοί και τοπικοί παράγοντες.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ιλίου κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, της Πεντηκοστής που εορτάσαμε την προηγούμενη Κυριακή. Το νέφος των μαρτύρων είναι εκείνο που μας οδηγεί στο να διάγουμε το βίο μας φροντίζοντας μεν για τις συνθήκες διαβίωσης αλλά όχι δαπανώντας τον βίο μας σε προβλήματα που μπροστά στην αγιότητα και την αιωνιότητα είναι πολύ μικρά.

Τέλος, αναφέρθηκε στη «συνέργεια» του λαού με το Άγιο Πνεύμα, η οποία θα πρέπει να επεκτείνεται και στη συνεργεία των πολιτειακών παραγόντων με τον Θεό και με τον λαό του, ώστε να προάγεται το έργο του Αγίου Πνεύματος και ο αγιασμός των πιστών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.