Όταν η ευτυχία μας εξαρτάται από αντικείμενα, πρόσωπα και καταστάσεις που συνεχώς μεταβάλλονται, βιώνουμε διφορούμενα και ακραία συναισθήματα. Για αυτό το λόγο, κάποιες φορές είναι σημαντικό να έχουμε πηγές ευτυχίας στη ζωή μας οι οποίες θα αφορούν μόνο εμάς τους ίδιους.

Ένα από τα σημαντικότερα εγχειρήματα στη ζωή μας είναι να βρίσκουμε πηγές ευτυχίας, οι οποίες δεν συνδέονται με πρόσωπα ή υλικά αγαθά, καθώς δεν είναι εφικτό να έχουμε πάντα όλους και όλα όσα επιθυμούμε. Αν τείνουμε να βασιζόμαστε μόνο σε αυτά, τότε η απώλεια της ευτυχίας φαντάζει ένα πολύ πιθανό σενάριο όταν παύουν να υπάρχουν στη ζωή μας.

Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από τη ζωή μας. Πιθανώς να μην συναναστρεφόμαστε με τα ίδια άτομα που κάναμε παρέα πριν από δέκα χρόνια. Οι σχέσεις αλλάζουν, οι άνθρωποι μετακομίζουν, αλλάζουν εργασιακό περιβάλλον, πεθαίνουν ή απλά χάνουμε την επαφή μαζί τους με την πάροδο του χρόνου.

Τα υλικά αγαθά, επίσης, έρχονται και φεύγουν. Το καινούργιο αμάξι μας εν τέλει χαλάει, το νέο κινητό μας παύει να είναι στη μόδα ή ο υπολογιστής μας σταματάει κάποια στιγμή να δουλεύει. Συνεχώς μπορεί να χάνουμε ή και να ξεχνάμε πράγματα. Λαμβάνουμε μια εφήμερη ικανοποίηση με την αγορά νέων πραγμάτων, η οποία πολύ σύντομα εξασθενεί.

Συνεπώς, όταν η ευτυχία μας εξαρτάται από αντικείμενα, πρόσωπα και καταστάσεις που συνεχώς μεταβάλλονται, βιώνουμε ακραία συναισθήματα. Για αυτό το λόγο, κάποιες φορές είναι σημαντικό να έχουμε πηγές ευτυχίας στη ζωή μας οι οποίες θα αφορούν μόνο εμάς τους ίδιους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.