Λόγια πίστης από τον Άγιο Πορφύριο: «Έχει ο Θεός και εκεί που απελπίζεσαι, σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις, αρκεί να τον πιστεύεις».

Ο Άγιος Γέροντας Πορφύριος είχε πει πως «εκεί που απελπίζεσαι, ο Θεός σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις, αρκεί να τον πιστεύεις».

Πιο συγκεκριμένα: «Όταν αμαρτάνεις, να μην απελπίζεσαι. Με θάρρος και ελπίδα στο Θεό να μετανοείς και να πηγαίνεις στον Πνευματικό που σου έχω υποδείξει, αν δεν μπορώ εγώ, και να τα εξομολογείσαι. Έτσι μόνο θα σωθείς». [Τζ. 142]. Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τα λόγια του, όπως έκανε και με μία ακόμα προφητεία.

Πάρτε τσουβάλια: Λεφτά με την σέσουλα γι’ αυτά τα 3 ζώδια σύμφωνα με την Λίτσα Πατέρα
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ
Πάρτε τσουβάλια: Λεφτά με την σέσουλα γι’ αυτά τα 3 ζώδια σύμφωνα με την Λίτσα Πατέρα
«Δεν υπάρχει απελπισία μέσα στην Εκκλησία»
Εκείνο που έλεγε, κυρίως, ήτανε για τη σημασία της εξομολογήσεως.

Έλεγε: «Δεν υπάρχει απελπισία όταν είσαι μέσα στην Εκκλησία, ό,τι και να έχεις κάνει, ό,τι και να έχεις υποστεί. Δεν υπάρχει απελπισία. Στενοχώρια μπορεί να έχεις, αλλά απελπισία όχι. Ο Θεός, μέσα από την εξομολόγηση –τόνιζε πάρα πολύ τη σημασία του Ιερέα, το χέρι του παπά… ήταν σαν να έβγαινε από εκεί η Θεία Χάρη- σε βοηθά και ξεπερνάς αυτά τα οποία μπορεί να σε οδηγήσουν στα έσχατα όρια της απελπισίας».

Άγιος Πορφύριος
Άγιος Πορφύριος
«Έχει ο Θεός. Εκεί που απελπίζεσαι, σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις… αρκεί να Τον πιστεύεις και να Τον αγαπάς. Όπως και Εκείνος μας αγαπά και φροντίζει για εμάς, όπως ο κάθε πατέρας για τα παιδιά του.

Και όλοι μας είμαστε παιδιά Του Θεού. Και ό,τι καλό έχουμε, το έχουμε από Τον Θεό. Είναι δικό Του το δώρο. Δεν έχεις ακούσει στην Εκκλησία ότι: “Πάσα δόσις αγαθή και πάν δώρημα τέλειον άνωθεν εστί κατά βαίνον, εκ σου του Πατρός των φώτων;”

*Από το βιβλίο «Ανθολόγιο Συμβουλών»

«Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε, Κεχαριτωμένη Μαρία»: Η θαυματουργή προσευχή στη Μεγαλόχαρη για τις αμαρτίες
Με αφορμή τον Δεκαπενταύγουστο σας παρουσιάζουμε μια θαυματουργή προσευχή στη Μεγαλόχαρη για τις αμαρτίες.

Για να απαλλαγείς από τις αμαρτίες σου, μπορείς να τα καταφέρεις με την βοήθεια τού Χριστού και της Παναγίας.

Να αγαπάς πολύ την Παναγία μας και να προσεύχεσαι σ᾽ αυτήν με αυτήν την ωραία προσευχή: «Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε, Κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά σου· ευλογημένη σύ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών». Με την ευκαιρία, δείτε τα έθιμα του Δεκαπενταύγουστου σε όλη την Ελλάδα.

Παναγία

Και στον Κύριό μας Ιησού Χριστό να λες αυτή τη μικρή, αλλά δυνατή προσευχή: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με».

Στο ξεκίνημά σου να βρεις τον Θεό και την πορεία σου σ᾽ αυτόν είναι απαραίτητο να βρεις ένα καλό πνευματικό πατέρα. Ενάρετο και μορφωμένο θεολογικά πνευματικό.

Δεν είσαι μόνος, αγαπητέ, μην απογοητεύεσαι. Όποιος έχει συντροφιά τον Χριστό και την Παναγία δεν είναι ποτέ μόνος του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.