ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ Ι ΛΟΥΚΑ Live: Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων - Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Κυριακής Ι Λουκά με τη θεραπεία της συγκύπτουσας γυναικός από τον Ιησού Ζωντανά. Παράκληση και Εσπερινός Κυριακής Ι Λουκά - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023. Η θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας. Κυριακή Ι Λουκά.

ἰδὼν δὲ αὐτὴν ὁ ᾿Ιησοῦς προσεφώνησε καὶ εἶπεν αὐτῇ· γύναι, ἀπολέλυσαι τῆς ἀσθενείας σου.

Στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Ι Λουκά ακούσαμε περί του θαύματος του Ιησού Χριστού στην καμπουριασμένη γυναίκα σε μια συναγωγή.

Ο Κύριος λοιπόν κάποιο Σάββατο δίδασκε σε μία Συναγωγή. Εκεί ανάμεσα στο πλήθος ήταν και μια γυναίκα η οποία από φθόνο του Σατανά επί δεκαοκτώ χρόνια είχε τελείως κυρτωμένο το σώμα της, σε σημείο που να μη μπορεί να σηκώσει καθόλου το κεφάλι της.

Η γυναίκα όμως αυτή, αν και άρρωστη και ταλαιπωρημένη, ήταν πραγματικά παράδειγμα πίστεως και ευλαβείας. Διότι, αν και βασανιζόταν κάθε στιγμή και ώρα επί τόσα χρόνια από την παραμορφωτική της αυτή ασθένεια, δεν έχανε την πίστη της και την υπομονή της, δεν αρνήθηκε ούτε βλασφήμησε τον Θεό, αλλά αντίθετα πήγαινε το Σάββατο στη Συναγωγή για να επιτελέσει τα θρησκευτικά της καθήκοντα.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο την ερμηνεία και τι εορτάζουμε την Κυριακή Ι Λουκά με τη θεραπεία της συγκύπτουσας γυναικός.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Ζωντανά με το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων της εορτής της Κυριακής Ι Λουκά της συγκύπτουσας γυναίκας από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2023 17.00 το απόγευμα.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Κυριακής Ι Λουκά με το Ιερό Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 17.00 το απόγευμα.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης

Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί το παλαιότερο μνημείο, το μοναδικό μάλλον μέσα στον οικοδομικό ιστό της πόλης της Πύλης, που βέβαια περιστοιχίζεται από μνημεία μεγίστης αξίας όπως η Πόρτα Παναγιά και η τοξωτή γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνος και λίγο πιο έξω από την Ιερά Μονή Δουσίκου και την Ιερά Μονή Γκούρας. Εντός της Πύλης όμως ο Άγιος Νικόλαος είναι το μοναδικό μνημείο που εγκαινιάστηκε το 1866.

Είναι ένας πέτρινος πανέμορφος Ναός και σ αυτόν έζησαν τις χαρές και τις λύπες τους πολλές γενιές κατοίκων της Πύλης. Η ανακαίνιση του Ναού ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 με την οποία καταφέραμε να αποκαλύψουμε την αρχική του μορφή εξωτερικά, και να δημιουργήσουμε έναν όμορφο χώρο που αρμόζει σε έναν Ναό όπου προσφέρει ομορφιά ηρεμία και φως.

Διαβάστε αναλυτικά για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.