ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ Live - Δ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Εσπερινός Παρασκευής Δ Χαιρετισμών της Θεοτόκου Ζωντανά. Ευλογία και Προσευχή στην Παναγία. Δ Εβδομάδα Νηστειών. Οι τέταρτοι Χαιρετισμοί της Παναγίας.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.
Οι Χαιρετισμοί, ή αλλιώς και Ακάθιστος Ύμνος είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές.
Οι Χαιρετισμοί εμπερικλείουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για το Χριστό, την ενανθρώπισή του, το ρόλο της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, την αγνότητα και την αγιότητά Της κ.λ.π., αλλά και για τον αγώνα του ανθρώπου για ένωση με το Θεό και τη βοήθεια που ζητάει από το Χριστό και την Παναγία γι’ αυτό τον αγώνα.
Διαβάστε αναλυτικά τι είναι οι Χαιρετισμοί.
Οι Δ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2026 19.00 το απόγευμα.
Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.
Πως να στείλετε τα ονόματα
Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube
Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.
Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Δ Στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 19.00 το απόγευμα.
Διαβάστε το πρωτότυπο κείμενο των Δ’ Χαιρετισμών της Θεοτόκου.
Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων
Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.
Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.
Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.
Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.




































