ΠΙΣΤΗ: Αν πάσχετε και υποφέρετε για την αρετή και την πίστη σας, είστε μακάριοι, γιατί ο Θεός επιτρέπει αυτή τη δοκιμασία για το καλό σας. (Α Πέτρ. γ 14).

Μη θέλεις να κρατείς ανέμους στην παλάμη σου, δηλαδή πίστη δίχως έργα. (Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)

Ο πιστός, στηριζόμενος με την πίστη στην αγάπη του Θεού, υπομένει καρτερικά ότι Εκείνος επιτρέπει. (Ιερός Αυγουστίνος)

Θέλεις να βρεις την αιώνια ζωή; Κράτησε αυτά τα δύο, την πίστη και την ταπεινοφροσύνη. (Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)

Η γενναιότητα της καρδιάς αποκτάται από την πολλή πίστη στο Θεό και η πίστη από την ταπεινή καρδιά. (Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)

Ο καρπός όμως του Πνεύματος είναι αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστοήθεια, αγαθωσύνη, πίστης, πραότης, εγκράτεια. (Γαλ. ε 22-23)

Να ζητάς με πίστη χωρίς να αμφιβάλλεις καθόλου, διότι εκείνος που αμφιβάλλει είναι άνθρωπος δίγνωμος ακατάστατος σε όλη τη διαγωγή του. (Ιακ. α 6-7)

Αντισταθείτε στον Διάβολο στερεοί στην πίστη. Και ο Θεός αφού υποφέρετε λίγο, θα σας κρατήσει, θα σας στηρίξει. (Α Πετρ. ε 9-10)

Πίστη σημαίνει να πεθάνει κάποιος για χάρη του Χριστού και των εντολών Του και να πιστεύει ότι αυτός ο θάνατος προξενεί ζωή. (Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος)

Καρπός της πίστης είναι το άγιο και ανέσπερο φως και το άγιο φως είναι προσθήκη και αύξηση της πίστης. Γιατί όσο πηγάζει το φως, η πίστη αυξάνει και ανεβαίνει στα ύψη. (Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος)

Είναι κανένας μεταξύ σας ασθενής; Ας προσκαλέσει τους πρεσβυτέρους της Εκκλησίας και ας προσευχηθούν πάνω από αυτόν και για αυτόν προς το Θεό, αλείφοντας αυτός με λάδι στο όνομα του Κυρίου. Και η προσευχή αυτή που θα εμπνέεται από την πίστη, θα σώσει τον άρρωστο από τη σωματική ασθένεια. (Ιακ. ε 15)

«Την ενότητα της πίστεως και την κοινωνίαν του Αγίου Πνεύματος αιτησάμενοι, εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». (Αφού ζητήσαμε από το Θεό τη μία και ενιαία πίστη και τη συμμετοχή στις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, ας εμπιστευθούμε τους εαυτούς μας και τους άλλους και ολόκληρη τη ζωή μας στο Χριστό το Θεό μας). (Θεία Λειτουργία).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.