ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΣΤ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Live - ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ Live: Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίου Βλασίου Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής ΙΣΤ Ματθαίου με την παραβολή των ταλάντων - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Βλάσιο. Η Αγία Θεοδώρα η Βασίλισσα που στερέωσε την Ορθοδοξία. Ο Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εκ Σερβίας. Ο Όσιος Δημήτριος ο εκ Ρωσίας. Ο Άγιος Βλάσιος ο Επίσκοπος Σεβαστείας (Πολιούχος Ξυλοκάστρου). Κυριακής ΙΣΤ' Ματθαίου. Παραβολή των ταλάντων. Κυριακής ΙΣΤ' Ματθαίου. Παραβολή των ταλάντων.

Άγιος Βλάσιος

Ο Άγιος Βλάσιος έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορος Λικινίου. Σπούδασε ιατρική αλλά προσέφερε χωρίς χρήματα τις υπηρεσίες του, ως φιλανθρωπία, στους πάσχοντες και ασθενείς. Εκτός από την ιατρική βοήθεια χορηγούσε δωρεάν στους ασθενείς τα φάρμακα και τους έδινε τα έξοδα νοσηλείας τους. Η φιλανθρωπική δραστηριότητα εκαλλιεργείτο στην ψυχή του από την αγάπη προς τον Θεό και τη μελέτη της Αγίας Γραφής.

Η Εκκλησία τον δέχθηκε στις τάξεις του ιερού κλήρου και τον εξέλεξε Επίσκοπο Σεβαστείας. Επί της βασιλείας του Λικινίου, ο έπαρχος Αγρικόλας τον συνέλαβε και τον υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια. Οι στρατιώτες, αφού τον μαστίγωσαν ανηλεώς με ραβδιά, τον κρέμασαν από ξύλο και στην συνέχεια τον οδήγησαν δεμένο στην φυλακή. Έπειτα τον έριξαν στο βυθό μιας λίμνης. Όμως ο Άγιος, μετά την θαυματουργική του επέμβαση του Θεού, διασώθηκε.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Βλασίου του Ιερομάρτυρα.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής ΙΣΤ Ματθαίου με την παραβολή των ταλάντων και εορτή του Αγίου Βλασίου του Ιερομάρτυρα και Επισκόπου Σεβαστείας από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2024 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής ΙΣΤ Ματθαίου με την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του Επισκόπου Σεβαστείας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 07.30 το πρωί.

Ενορία Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.