ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Πανηγυρικά εόρτασε ο ιστορικός ναός της Ζωοδόχου Πηγής στην Κορυτσά. Του π. Ηλία Μάκου. Πανηγυρικά εόρτασε η ιστορική εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής Κορυτσάς (ήταν παλαιός μητροπολιτικός ναός και πρωτοχτίστηκε το 1707, ενώ στις αρχές του 20ου αι. στην ίδια θέση χτίστηκε νέος).

Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης, που έχει ουσιαστική ποιμαντική παρουσία στην περιοχή, περιστοιχιζόμενος από ιερείς της Μητρόπολης.

Πολλοί Ορθόδοξοι της πόλης συμμετείχαν στον εορτασμό.

Ιστορικός ναός της Ζωοδόχου Πηγής στην Κορυτσά

Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στην Κορυτσά

Ζωοδόχου Πηγής στην Κορυτσά 2024

Ζωοδόχου Πηγής στην Κορυτσά

Κορυτσάς Ιωάννης

Η Ζωοδόχος Πηγή, που ανέκαθεν οι Κορυτσαίοι τιμούσαν με λαμπρότητα, αποτελεί γι’ αυτούς μια επιπλέον ευκαιρία να ανακαλύψουν το Χριστό και την Παναγία μέσα στην καρδιά τους.

Έχει μεγάλη ανάγκη ο κόσμος να νιώσει την ενίσχυση της Ζωοδόχου Πηγής.

Ένα και μοναδικό είναι το μήνυμα, που εκπορεύεται από την εορτή για κάθε εποχή και για κάθε άνθρωπο. Είναι το μήνυμα της ανάστασης και του αγιασμού της ζωής μας.

Μεγαλειωδέστατο μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς, ισορροπίας, γαλήνης, ευτυχίας και σωτηρίας.

Όταν οι άνθρωποι κλωτσάμε και πετάμε το μήνυμα της ανάστασης και του αγιασμού, μοιάζουμε σαν να κτυπούμε τα πόδια μας γυμνά πάνω στην πέτρα.

Ματώνουμε, υποφέρουμε και ακρωτηριαζόμαστε.

Όταν, όμως, αυτό το μήνυμα το προσέχουμε και το εφαρμόζουμε στη ζωή μας, τότε στεκόμαστε σταθεροί, ακμαίοι και δυνατοί, κάτι, που αποδείχθηκε περίτρανα, παρά την καταδίωξη, τα χρόνια του αθεϊσμού στην Αλβανία. Τότε βγαίνουμε νικητές στην παλαίστρα της ζωής.

Για να φανεί και σε μας η Παναγία ως Ζωοδόχος Πηγή, οφείλουμε να ζήσουμε τη χριστιανική ζωή, την αρετή, που μπορεί να παρομοιάζεται με πύλη στενή και δρόμο δύσβατο, που για να τον περάσουμε και να τον βαδίσουμε χρειάζεται απόφαση σταθερή, προσπάθεια και λύτρωση, ωστόσο οδηγεί στη λύτρωση.

Επειδή ο άνθρωπος τείνει προς το εύκολο, ρέπει προς την ραθυμία και οκνηρία, για τούτο χρειάζεται αγώνας. Δίπλα από τη θέληση για το καλό, το ηθικό, την αρετή και το άγιο, χρειάζεται και η προσπάθεια.

Μόνο με τον τρόπο αυτόν, θα βλέπει συν τω χρόνω ο άνθρωπος να γίνεται κτήμα του το ωραίο. Θα βλέπει και θα ευχαριστείται και θα δοξάζει τον Θεό, για την ικανοποίηση, που θα αισθάνεται, όμοια της οποίας δεν υπάρχει άλλη.

π ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.