ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Με λαμπρότητα η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Του π. Ηλία Μάκου. Σ' ολόκληρη την Αλβανία υπάρχουν ναοί αφιερωμένοι στους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη, οι οποίοι εόρτασαν λαμπρά.

Μεταξύ αυτών στην Τσούκα των Αγίων Σαράντα, στην Μοσχόπολη Κορυτσάς, στη Λίπα Πρεμετής, στο Ντέρνοβο Κορυτσάς, στο Κάστρο του Μπερατίου κ.α.

Κωνσταντίνου και Ελένης Κάστρο του Μπερατίου

Κάστρο του Μπερατίου 2022

Κάστρο του Μπερατίου Αλβανίας

Κάστρο του Μπερατίου

Ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος ιερούργησε στο ναό του Αγίου Αθανασίου της πόλης.

Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος

Μητροπολίτης Ελμπασάν ναός του Αγίου Αθανασίου

Μητροπολίτης Ελμπασάν

Στην Αυλώνα παιδιά του κατηχητικού ζωγράφισαν εικονογραφίες των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Αυλώνα παιδιά κατηχητικού ζωγράφισαν εικονογραφίες των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Ο Μέγας Κωνσταντίνος, που μερικοί προσπάθησαν να τον αμφισβητήσουν, όπως και η μητέρα του Ελένη, αποδείχθηκαν υποδείγματα πίστης.

Ξεπέρασε το παρελθόν του και δεν προσπάθησε να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα μέσα του και πήρε καθαρά θέση υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού.

Δεν ματαιοπόνησε, νομίζοντας ότι μπορεί να συγκεράσει τις απαιτήσεις του Θεού με τις διεκδικήσεις του κόσμου και του πονηρού.

Ενώ το κακό πνεύμα τον ωθούσε στην υπερηφάνεια, στον εγωισμό, στις έριδες, στις αντεκδικήσεις, στο φθόνο και στο μίσος, αυτός το απώθησε τελικά και προτίμησε την ανοχή, την συγχωρητικότητα και την αγάπη.

Ένας μεγάλος αριθμός, ακόμη και αφοσιωμένων χριστιανών, σύρεται και παρασύρεται από τα του κόσμου και ενώ φαινομενικά ανήκουν στον Θεό, τους τραβά η φαντασμαγορία της κοσμικής δόξας.

Και όμως εάν η πιστότητά μας προς τον Θεό θα ήταν καθαρή και αγνή, χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς παράνομους συμβιβασμούς και οι ομορφιές του κόσμου και η χαρά της ζωής και οι αδιάβλητες απολαύσεις θα ανήκαν και ανήκουν δικαιωματικά στους χριστιανούς.

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.