Ευαγγελικό ανάγνωσμα Κυριακής 29 Νοεμβρίου 2020. Πώς να κληρονομήσω τον Βασιλιά; Πώς μπορώ να κληρονομήσω τον Βασιλιά; Είτε είμαι πλούσιος είτε είμαι φτωχός μπορώ να κληρονομήσω τον Βασιλιά; Ποιος είναι ο Βασιλιάς και ποια είναι η κληρονομιά του; Που μπορώ να βρω την κληρονομιά; Ποιοι είναι οι κληρονόμοι του Βασιλιά; Κατέχει την μεγαλύτερη κληρονομιά από οποιοδήποτε άνθρωπο. Εμείς μπορούμε να κληρονομήσουμε τον Βασιλιά και να γίνουμε οι πιο πλούσιοι άνθρωποι.

Ο Βασιλιάς είναι ο Ιησούς Χριστός που μας δίνει για κληρονομιά την Βασιλεία των Ουρανών, η οποία μας χαρίζει την αιώνια ζωή, χαρά, ειρήνη, αγάπη, ηρεμία, γαλήνη και όλα τα αγαθά και τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος. Στο 18ο κεφάλαιο στο Ευαγγέλιο του Αποστόλου Λουκά διαβάζουμε για έναν άρχοντα που βρήκε τον Ιησού και τον ρώτησε, αυτό που θα ρωτάγαμε κι εμείς σήμερα: «Διδάσκαλε αγαθέ, τι πρέπει να κάνουμε, για να κληρονομήσουμε την αιώνια ζωή;».

Ο Χριστός ως απάντηση του είπε να τηρεί τις εντολές και οι εντολές αυτές είναι οι Δέκα Εντολές που πήρε ο Μωυσής από τον Θεό στο όρος Σινά. Να μην μοιχεύσεις, να μην σκοτώσεις, να μην κλέψεις, να μην πεις ψέματα, να τιμάς τον πατέρα σου και τη μητέρα σου. Πολλοί χριστιανοί στις ημέρες μας ακολουθούν και τηρούν αυτές τις εντολές του Θεού, όπως και ο άρχοντας που ρώτησε τον Χριστό, του απάντησε πως όλα αυτά τα τηρεί από παιδί.

Η απάντηση του Χριστού ήταν «σκληρή» στα αυτιά του άρχοντα, όπως «σκληρή» φαίνεται και σήμερα σε πολλούς από εμάς, «ό,τι περιουσία έχουμε να την μοιράζουμε στους φτωχούς και θα βρούμε θησαυρό στον Ουρανό». Η περιουσία που έχει να μας δώσει ο Χριστός είναι αμύθητη, δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί τι είναι αυτό που μας προσφέρει ο Ιησούς Χριστός, διότι η υλική περιουσία δεν μας αφήνει να δούμε τον αληθινό πλούτο, που δεν είναι εφήμερος, αλλά κρατά αιώνια. Ένας πλούτος που δεν τελειώνει ποτέ. Μια κληρονομιά που δεν έχει τέλος, όπου όποιος την κληρονομήσει θα γίνει ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον Ουρανό. Αυτός που δεν επιθυμεί να κληρονομήσει τον Βασιλέα Χριστό, αυτός θα παραμείνει με μια περιουσία που δεν έχει αξία, αλλά ούτε και διάρκεια ζωής. Για τον κάθε άνθρωπο ο πλούτος επάνω στη γη αλλάζει. Αλλά όποιος είναι προσκολλημένος στον γήινο και μάταιο πλούτο, αυτός χάνει την κληρονομιά του Βασιλιά που χαρίζει την αιώνια ζωή και ευτυχία.

Γερ Νεκταριος Μουλατσιτωτης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.