Ούτοςέστινοαντίχριστος, οαρνούμενοςτονπατέρακαιτονυιόν. [Αυτός είναι πράγματι ο αντίχριστος και ο οπαδός του αντιχρίστου, αυτός που αρνείται τον Θεόν Πατέρα και τον ενανθρωπήσαντα Υιόν, τον Χριστό.] (Α' Ιωάννου 2,22).

Ου έστιν η παρουσία κατ’ ενέργειαν του σατανά εν πάση δυνάμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους και εν πάση απάτη της αδικίας εν τοις απολλυμένοις, ανθ’ ων την αγάπην της αληθείας ουκ εδέξαντο εις το σωθήναι αυτούς· και δια τούτο πέμψει αυτοίς ο Θεός ενέργειαν πλάνης εις το πιστεύσαι αυτούς τω ψεύδει, ίνα κριθώσι πάντες οι μη πιστεύσαντες τη αληθεία, αλλ’ ευδοκήσαντες εν τη αδικία.[Αυτού του ανθρώπου της ανομίας η παρουσία και η εμφάνιση, θα γίνει τότε με κάθε δύναμη, με σημεία και τέρατα ψευδή και διαβολικά, τα οποία θα ενεργεί ο διάβολος, που θα χρησιμοποιεί αυτόν σαν όργανόν του. Θα γίνει ακόμη η εμφάνισή του με κάθε μέσο και είδος απάτης, που θα είναι καρπός της αδικίας, που θα επικρατήσει μεταξύ εκείνων που θα είναι προορισμένοι εξ αιτίας τους δια την απώλειαν, επειδή δεν δέχτηκαν να αγαπήσουν και να κάνουν κτήμα τους την αλήθεια, για να σωθούν. Και δια τούτο, θα παραχωρήσει ο Θεός να έρθει και να εκδηλωθεί σ’ αυτούς ενέργεια πονηρή, για να πιστέψουν αυτοί στο ψεύδος, και έτσι να κατακριθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν στην αλήθεια, αλλά δέχτηκαν και ακολούθησαν με ευχαρίστηση και προθυμία την αδικία.] (Προς Θεσσαλονικείς Β’ 2,9-12)
Οι 2 μεγάλοι αντίχριστοι της εποχής μας είναι 2: ο ένας είναι ο πάπας και ο άλλος είναι ο Μωάμεθ. (ΆγιοςΚοσμάςοΑιτωλός)
Όταν βιώνουμε το Χριστό μέσα μας, δεν υπάρχει για μας αντίχριστος. Γι’ αυτό και σήμερα παιδί μου, επειδή δεν έχουμε το Χριστό μέσα μας, ανησυχούμε για τον αντίχριστο. Εμείς να ενδιαφερόμαστε να έχουμε μια ζωντανή σχέση με το Χριστό και του αντιχρίστου, να μην του δίνουμε πολλή σημασία, διότι διαφορετικά εκείνος θα γίνει το κέντρο της ζωής μας και όχι ο Χριστός. (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)
Ο Αντίχριστος, επειδή είναι εχθρός του Θεού, επιθυμεί να χαθούμε όλοι και αυτός ο τύραννος, θα χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους για να πάρουν όλοι τη σφραγίδα του θηρίου, μόλις θα έρθει για να παραπλανήσει όλο τον κόσμο. Να προσέχετε αδελφοί μου, τους διάφορους πονηρούς τρόπους που θα χρησιμοποιήσει το θηρίο. Η αρχή γίνεται από την κοιλιά, ώστε όταν κανείς βρεθεί σε δύσκολη θέση, αφού δεν θα έχει τροφές, θ’ αναγκαστεί να πάρει το σφράγισμα του Αντιχρίστου στο δεξί χέρι και στο μέτωπο, όχι τυχαία, αλλά για να μην μπορεί ο άνθρωπος να κάνει με το δεξί του χέρι το σημείο του Σταυρού και να μην μπορεί να σημειώνει το Άγιο όνομα του Κυρίου στο μέτωπο. Επειδή ξέρει ο πανάθλιος, ότι όταν ο άνθρωπος σφραγισθεί με το σημείο του Σταυρού, ελευθερώνεται ο άνθρωπος απ’ τις δυνάμεις του διαβόλου. Γι αυτό το λόγο σφραγίζει το δεξί χέρι του ανθρώπου. (Άγιος Εφραίμ ο Σύρος)
Οι εχθροί του αντιχρίστου, θα θεωρηθούν ταραξίες, εχθροί της κοινωνίας και της τάξης… Θα υποστούν και συγκεκαλυμμένες διώξεις και θα υποστούν σε σκληρές τιμωρίες και ποινές. Τα πονηρά πνεύματα, σκορπισμένα στην οικουμένη, θα προκαλούν στους ανθρώπους, μια γενικά εξαίρετη γνώμη για τον αντίχριστο, ένα γενικό ενθουσιασμό, μία ακαταδάμαστη στροφή σ’ αυτόν… (Άγιος Εφραίμ ο Σύρος)
Οι άνθρωποι που θα σφραγιστούν (στην περίοδο του Αντιχρίστου) θα τραβούν τις ακτίνες του ήλιου και θα πάθουν τέτοια ζημιά, που θα μασούν την γλώσσα τους από τον πόνο! Έστω και εν αγνοία του να σφραγιστεί κάποιος, χάνει την Θεία Χάρη και δέχεται την δαιμονική ενέργεια. Βλέπεις, το παιδάκι στο Άγιο Βάπτισμα, όταν ο ιερεύς το βουτάει στο νερό, λαμβάνει το Άγιο Πνεύμα, χωρίς εκείνο να το ξέρει και μετά κατοικεί μέσα του η Θεία Χάρις. (Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης)
Σιγά-σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλ. το «φακέλωμα», θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πούν: Μόνο με τις κάρτες θα κινείστε· τα χρήματα θα καταργηθούν. Θα δίνει κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζει και ο καταστηματάρχης θα παίρνει τα χρήματα από την Τράπεζα. Όποιος δεν θα έχει κάρτα, δεν θα μπορεί ούτε να πουλάει, ούτε να αγοράζει. Από το άλλο μέρος θα αρχίσουν να διαφημίζουν «το τέλειο σύστημα», το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ με το 666 στο χέρι ή στο μέτωπο, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά. Συγχρόνως στην τηλεόραση θα δείχνουν, ότι ο τάδε πήρε την κάρτα του τάδε και του πήρε τα χρήματα από την Τράπεζα και θα λένε συνέχεια: «Πιό σίγουρο είναι το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ στο χέρι ή στο μέτωπο, γιατί μόνο ο κάτοχος ξέρει το νούμερό του. Το σφράγισμα είναι το τελειότερο σύστημα. Ούτε το κεφάλι μπορεί να πάρει ο άλλος, ούτε το χέρι ούτε το σφράγισμα το βλέπει». Γι’ αυτό αφήνουν τώρα τους ληστές, τους κακοποιούς, να οργώνουν. Έτσι θα βρει τότε ευκαιρία ο καθένας να καταπατήσει και να πάρει ό,τι θέλει. Θα πούν μετά οι αρμόδιοι: «Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε· ο έλεγχος μόνο με το κομπιούτερ μπορεί να γίνει» και θα προχωρήσουν στο σφράγισμα. Θα χτυπάει μετά το κομπιούτερ, θα βλέπει αν είσαι σφραγισμένος, για να σε εξυπηρετήσει ή όχι. Τα τριάμισι χρόνια θα είναι δύσκολα και θα την πληρώσουν μερικοί, που δεν θα συμφωνήσουν με αυτό το σύστημα. Γι’ αυτούς όλο και κάποια αιτία θα βρίσκουν και θα τους κλείνουν στην φυλακή. Μετά έναν χρόνο θα τους πηγαίνουν σε άλλη πόλη για ανακρίσεις, για να περάσουν από άλλο δικαστήριο· από την μια πόλη στην άλλη. Ύστερα θα πουν: «Μας συγχωρείς, είσαι αθώος. Αν ήσουν σφραγισμένος, θα το ελέγχαμε σε ένα λεπτό. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο». (Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης)
Ακούει δυστυχώς κανείς ένα σωρό ανοησίες του μυαλού από ορισμένους ”Γνωστικούς”. Ένας λέει: ”Εγώ θα δεχθώ την ταυτότητα με το 666 και θα βάλω και έναν σταυρό”. Άλλος: ”Εγώ θα δεχθώ το σφράγισμα στο μέτωπο και θα κάνω και έναν σταυρό στο μέτωπο…» και ένα σωρό παρόμοιες ανοησίες. Νομίζουν ότι θα αγιαστούν με αυτόν τον τρόπο, ενώ αυτά είναι πλάνες. Το βρώμικο δεν αγιάζεται. Το καθαρό νερό δέχεται την Χάρη και γίνεται αγιασμός. Τα ούρα δεν γίνονται αγιασμός. Η πέτρα με θαύμα γίνεται ψωμί. Η ακαθαρσία δεν δέχεται αγιασμό. Επομένως, ο διάβολος, ο Αντίχριστος, όταν είναι στην ταυτότητά μας ή στο χέρι ή στο μέτωπό μας, με το σύμβολό του, δεν αγιάζεται, αν βάλουμε και έναν σταυρό. Έχουμε την δύναμη του Τιμίου Σταυρού, του Αγίου Συμβόλου, την Θεία Χάρη του Χριστού, μόνο όταν διατηρούμε την Χάρη του Αγίου Βαπτίσματος, με το οποίο απαρνούμαστε τον σατανά, συντασσόμαστε με τον Χριστό και δεχόμαστε το Άγιο Σφράγισμα. (Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης)
Έστω και αν εν αγνοία του σφραγιστεί κάποιος, χάνει την Θεία Χάρη και δέχεται την δαιμονική ενέργεια. Βλέπεις το παιδάκι στο Άγιο Βάπτισμα, όταν ο ιερέας το βουτάει στο νερό, λαμβάνει το Άγιο Πνεύμα, χωρίς εκείνο να το ξέρει και μετά κατοικεί μέσα του η Θεία Χάρις. (Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης)
Οι Εβραίοι, όπως αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, επέβαλαν μια συγκεκριμένη φορολογία στα έθνη που υποδούλωσαν με διάφορους πολέμους. Η ετήσια φορολογία ήταν 666 τάλαντα χρυσού. Τώρα, για να υποτάξουν όλον τον κόσμο, βάζουν πάλι αυτόν τον παλιό φορολογικό αριθμό, που συνδέεται με το ένδοξο παρελθόν τους. Γι’ αυτό δεν θέλουν να τον αντικαταστήσουν με άλλον αριθμό. Το 666 δηλαδή είναι το σύμβολο του μαμωνά. (Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης)
Και με τις βλάσφημες ταινίες που παρουσιάζουν, θέλουν να γελοιοποιήσουν το Χριστό. Το κάνουν για να πουν «αυτός ήταν ο Χριστός, τώρα θα έρθει ο Μεσσίας» και για να παρουσιάσουν μετά το «Μεσσία» τους. Εκεί το πάνε. (Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης)
Σε όσους θα πιστέψουν στον Αντίχριστο και θα τον προσκυνήσουν, θα στείλει ο Θεός φτερωτά θηρία, που στις ουρές τους θα έχουν φαρμακερά κεντριά, για να τους θανατώσουν. (Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός)
Ο Αντίχριστος θα κάνει επίδειξη της δυνάμεώς του. Τίποτα όμως δεν θα είναι αληθινό. Όλα θα είναι απάτη!… (Ιερός Χρυσόστομος)
Όταν η Ρωσική Αυτοκρατορία θα λάβει 170 εκατομμύρια ως δωρεά, θα πρέπει να περιμένουμε την εμφάνιση του Αντιχρίστου: 1) Ο Αντίχριστος θα γεννηθεί στην Ρωσία μεταξύ της Αγίας Πετρούπολης και της Μόσχας, σε μια μεγάλη πόλη που θα δημιουργηθεί μετά την ένωση όλων των Σλαβικών φυλών με την Ρωσία. Θα είναι η δεύτερη πρωτεύουσα του Ρωσικού Βασιλείου και θα ονομάζεται «Μόσχα- Πετρούπολη» (Moscow-Petrograd) ή «η Πόλη του Τέλους», όνομα που θα δοθεί σε αυτήν από τον ίδιο τον Κύριο τον Θεό, το Άγιο Πνεύμα, που βλέπει τα πάντα από μακριά 2) Πριν την γέννηση του Αντιχρίστου, θα πρέπει να έχει συσταθεί μία 8η Οικουμενική Σύνοδος για όλες τις εκκλησίες υπό μία Κεφαλή, τον Χριστό, και υπό το Πέπλο της Προστασίας της Μητέρας του Κυρίου (σύμφωνα με τον Άγιο Νείλο τον Μυροβλήτη: «μία τελευταία και όγδοη Οικουμενική Σύνοδος θα γίνει για να πραγματευτεί τις διαφορές με τις Αιρέσεις και να ξεχωρίσει το σιτάρι από το άχυρο). (Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ)
Ο αληθινός Αντίχριστος θα είναι υιός μια παρθένου μοιχαλίδας από την φυλή του Δαν και ο γιος του διαβόλου μέσω της τεχνητής γονιμοποίησής της από αντρικό σπέρμα, με το οποίο το πνεύμα του σκότους θα κατοικήσει μαζί της στην κοιλιά της. Αλλά ένας από τους Ρώσους ο οποίος θα ζει κατά την γέννηση του Αντιχρίστου, (όπως ζούσε παλαιότερα ο Συμεών που ευλόγησε το Άγιο βρέφος και ανακοίνωσε την γέννηση του Χριστού στον κόσμο), αυτός θα καταραστεί τον Αντίχριστο κατά την γέννησή του και θα ανακοινώσει στον κόσμο ότι είναι ο αληθινός Αντίχριστος. (Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ)
Στα χρόνια του Αντιχρίστου θα υπάρχουν δυσκολίες. Αν κλέψεις τρόφιμα, παραβιάζεις μία από τις δέκα εντολές και όποιος το κάνει αυτό, θα πάρει το νούμερο (το 666), την ταυτότητα δηλ. του Αντιχρίστου. Οι πιστοί θα ελπίζουν στον Θεό και στις έσχατες μέρες ο Κύριος θα ενεργεί τέτοια θαύματα στους δικούς Του ανθρώπους, που θα τρώνε ένα φύλλο και αυτό θα τους είναι αρκετό για να συντηρηθούν ένα μήνα. Όπως και το χώμα: θα το σταυρώνουν και θα τους ωφελεί όπως το ψωμί. (Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν Σαλός)
Πολλά ”όχι” είπε η Ελλάς, αλλά το ”όχι” στον αντίχριστο, θα έχει την μεγαλύτερη αξία. (ΕπίσκοποςΑυγουστίνοςΚαντιώτης)
Ο Αντίχριστος, θα είναι ο ομορφότερος άνδρας στον κόσμο, πλην ενός χαρακτηριστικού, των οφθαλμών του. Στα σωματικά του μάτια, θα εκπέμπεται όλη η σατανικότητα του διαβόλου. Από εκεί θα τον καταλάβουμε, ότι είναι ο Αντίχριστος. (Πάρε τα μάτια του χελιδονιού και πάρε τα μάτια του φιδιού. Με τι αγάπη και αθωότητα σε κοιτάζουν τα μάτια του χελιδονιού και με τι φθόνο και πονηριά σε κοιτάζει το φίδι) Αλλά επειδή οι άνθρωποι θα είναι σκοτισμένοι στα πνευματικά τους μάτια, εκείνη την εποχή και θα κοιτάζουν την ομορφιά του μόνο, πολλοί άνθρωποι θα τον πιστέψουν και θα πλανεθούν, ακόμα και εκλεκτοί. Θα είναι πολύ μορφωμένος και πολύγλωσσος. Η εμφάνιση του Προφήτη Ηλία, θα είναι ένα γεγονός, λίγο πριν την εμφάνιση του αντιχρίστου, από το οποίο θα καταλάβουμε, ότι μπήκαμε στην περίοδο του αντίχριστου. Ο αντίχριστος θα έχει όλη τη δύναμη του σατανά μέσα του, κατά παραχώρηση του σατανά. Και όταν εμφανιστεί στην ενεργό δράση, σε ηλικία 30 ετών, θα αρχίσει να χτίζει το ναό του Σολομώντα. Και όταν χτίσει το ναό, θα στεφθεί σε αυτόν, αρχιερέας και βασιλιάς των Εβραίων, εφόσον πρώτα κατεβάσει τη νεφέλη κατά παραχώρηση του Θεού και τελέσει Θεία Λειτουργία στο ναό. Αργότερα ο αντίχριστος θα γίνει και οικουμενικός βασιλιάς και στην ουσία θα είναι ο πλανητάρχης. Θα βγει τότε ο Προφήτης Ηλίας και θα πει: Αυτός είναι ο αντίχριστος! Ο αντίχριστος θα σφραγίσει τους ”δικούς” του, στο χέρι και στο μέτωπο. Και θα σφραγίσει στο χέρι (στο δεξί χέρι μεταξύ του δευτέρου και τρίτου δαχτύλου, διότι είναι το μόνο σημείο, στο οποίο η εμφάνιση του καρκίνου θα καθυστερεί κάποια χρόνια. Οπουδήποτε αλλού να εμφυτεύσουν το ”τσίπ”, η εμφάνιση του καρκίνου στο σώμα θα είναι γρήγορη και οπότε ο κόσμος θα αποφεύγει να σφραγίζεται), για να μην μπορεί ο άνθρωπος να κάνει έργα Χριστού και στο μέτωπο, το οποίο συμβολίζει τον τρόπο σκέψεως και την νοερά προσευχή, για να μην μπορεί ο άνθρωπος να προσεύχεται και να κάνει καλούς λογισμούς. Έτσι οι σφραγισμένοι άνθρωποι, θα πορεύονται αμετανόητοι στη ζωή τους και θα διακατέχονται από σατανικούς λογισμούς και τελικά θα κολαστούν. Το χάραγμα λοιπόν, θα επηρεάζει τον εγκέφαλο και την διανόηση Ο αντίχριστος θα καταργήσει τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και θα υπάρχει παγκοσμίως μία μόνο επίσημη θρησκεία, η θρησκεία του αντιχρίστου και από την άλλη, θα υπάρχει μόνο η Ορθοδοξία! Όλες οι άλλες θρησκείες θα εξαφανιστούν! Ο αντίχριστος θα κυβερνήσει ως παγκόσμιος μονάρχης 7 χρόνια και στα πρώτα 3,5 χρόνια δεν θα υπάρχει κανένα σφράγισμα, κανένας διωγμός και τα πράγματα θα είναι πολύ ”ειρηνικά”, κάτι που δεν θα συμβεί στα επόμενα 3,5 χρόνια. Επομένως οι Χριστιανοί θα έχουν στα πρώτα 3,5 χρόνια το περιθώριο να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα, για τα επόμενα 3,5 πολύ δύσκολα χρόνια. Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, γράφοντας την Αποκάλυψη, γνώριζε το όνομα του Αντιχρίστου, αλλά μη θέλοντας να μολύνει το Ιερό κείμενο της Αποκαλύψεως, με αυτό το βδελυκτό όνομα, αντί ονόματος έγραψε τον αριθμό του ονόματος (προσθέτοντας τα γράμματα του ονόματος, τα οποία το καθένα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό και αθροίζοντας τους αριθμούς, βγάζουμε 666). (Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα)
Θα σφραγίσει ο αντίχριστος τους δικούς του, στο δεξί χέρι μεταξύ του δευτέρου και τρίτου δαχτύλου, διότι είναι το μόνο σημείο, στο οποίο η εμφάνιση του καρκίνου θα καθυστερεί κάποια χρόνια. Οπουδήποτε αλλού να εμφυτεύσουν το ”τσίπ”, η εμφάνιση του καρκίνου στο σώμα θα είναι γρήγορη και οπότε ο κόσμος θα αποφεύγει να σφραγίζεται. Και για να φτάσουμε στην τελική σφραγίδα του αντιχρίστου, θα περάσουμε πρώτα πολλές προσφραργίδες. Έτσι πονηρά θα πορευτούν… (Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα)
Ο αριθμός 666, είναι ένας αριθμός συμβολικός και αποκαλυπτικός, τον όποιο μεταφράζει ως έξης ο Άγιος Ανδρέας Καισαρείας: Το 1ο νούμερο συμβολίζει την παράλογη επιθυμία, δηλ. την αχαλίνωτη εξάπλωση της ακολασίας και παντός σαρκικού πάθους, κατά τον έσχατο αιώνα. Το 2ο νούμερο συμβολίζει αλλά φοβερά πάθη, όπως: την ασυγκράτητη οργή, η οποία θα κυριαρχήσει στον κόσμο, κατά τους έσχατους καιρούς. Δηλαδή την έξαψη, της μέχρι εγκλήματος κακίας, τον άνευ ευσπλαχνίας και αιτίας φόνο αθώων ανθρωπίνων υπάρξεων (εκτρώσεις). Το 3ο νούμερο συμβολίζει αλλά πάθη, όπως: την παράλογη φαντασία με την οποία θα εξαπατάται η ανθρωπότητα στους έσχατους καιρούς. Αυτοί που θα σφραγιστούν, θα λάβουν στο μέτωπο και στα χέρια τους, το σημείο των τριών ομοίων αριθμών το 666, δηλ. τα πάθη πού συμβολίζονται με αυτά. Θα αιχμαλωτιστούν και στα τρία μέρη της ψυχής από τον σατανά, στον νου, στην θέληση και την καρδιά. (Γέροντας Κλέοπας Ήλιε)
Ο αντίχριστος που θα έρθει, θα είναι η συνισταμένη πάσης ανθρωπίνης κακίας όλων των αιώνων και όλων των εποχών. (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)
Στην αρχή θα ασκηθεί η πλάνη και η πειθώ στους Χριστιανούς, για να αποδεχτούν το σφράγισμα και τον Αντίχριστο. Όσοι όμως δεν πειστούν και αρνηθούν, τότε θα χρησιμοποιηθεί σ΄αυτούς η βία και ο εξαναγκασμός. (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.