Και τα δικά σας τα έτη , να είναι πολλά και ευλογημένα και ευάρεστα στο Θεό και να μας βοηθήσει η Χάρις Του, του Παντοκράτορος Κυρίου μας, με τις ευλογίες και τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου, των Αγίων μας Δαυίδ και Ιακώβου, τις ευχές του Αγίου Γέροντος Κυρίλλου και πάντων των Αγίων τις Πρεσβείες και τις ευχές του Αγίου Ποιμενάρχου μας να διέλθομε αυτή τη νέα Κατανυκτική Περίοδο που ανοίγει η Εκκλησία μας, αυτήν του Τριωδίου, να την διέλθομε , όπως θέλει Αγάπη του Θεού.

Ώστε να μας αξιώσει κι εμείς να αισθανθούμε αυτό που ένας Άγιος Επίσκοπος είπε κάποια φορά που ήλθε εδώ στη Μονή και ομίλησε να αισθανθούμε την Περίοδο της Γλυκυτάτης Τεσσαρακοστής.
Εμείς, συνήθως , όταν ακούμε Σαρακοστή μαζευόμαστε, φοβόμαστε.
Όχι , να μη φοβόμαστε.
Να μας δίνει ο Κύριος τη Χάρη και τη Δύναμη , να την διεξέλθομε όπως η Αγάπη Του θέλει, με ταπεινοφροσύνη, με νηστεία, τελωνικώς.
Και να κοιτάζει ο καθένας μας, όπως λέει ο Άγιος Παΐσιος, ο οποίος είναι και επίκαιρος αυτές τις ημέρες λόγω της προβολής της ταινίας του, όπου εκεί είναι εμπλουτισμένη με τη Χάρη του Θεού και του Αγίου μας, λέει, λοιπόν ο Άγιος Παΐσιος:
– Θέλεις να βοηθήσεις την Εκκλησία; Διόρθωσε πρώτα τον εαυτό σου.
Αν διορθώσει ο καθένας μας τον εαυτό του θα διορθωθεί και η Εκκλησία.
Αλλά εμείς κοιτάμε συνήθως, λέει, τους άλλους , γιατί είναι εύκολο να κοιτάμε τους άλλους. Ενώ, να κάνομε περισυλλογή και να κοιτάξομε τα κρύφια αλλά και τα φανερά του εαυτού μας θέλει λίγο κόπο.
Ας έχομε το φιλότιμο , με τη Χάρη του Θεού, να έχομε αυτόν τον κόπο και ας μας βοηθήσει η Χάρις Του να μας σκεπάζει, να μας καθοδηγεί και να μας αξιώσει στο Φως της Ζωής. Αμήν! 》
ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ
Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ, 13/2/2022
Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.