Ο χρόνος κυλάει σαν νερό, χωρίς να το καταλάβουμε. Τρέχει γρήγορα να προλάβει την ζωή μας. Πέρασαν ήδη επτά χρόνια που το βιβλίο της ζωής του Παπά-Ανδρέα, τελείωνε στην ζωή αυτή για να ανοίξει στην άλλη ζωή που δεν έχει πόνο, λύπη και στεναγμό. Ιερέας ανυπόκριτος, χωρίς την μάσκα του «Αγίου» Ιερέως.

Όπως μίλαγε στον Μητροπολίτη Του, μίλαγε και με τον υπάλληλο καθαριότητος του Δήμου Βέροιας. Καθαρές κουβέντες, χωρίς ίχνος υποκρισίας και κολακείας.Δεν είχε άλλο πρόσωπο,ότι είχε να σου πει θα στο έλεγε ενώπιον Σου.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1974 και Πρεσβύτερος το 1976. Από το Μακαριστό Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης Κυρό Παύλο+1993. Τον αλησμόνητο Αυτόν Ιεράρχη. Από τον ίδιο Νομό Ηλείας και οι δύο Αυτοί, εργάτες της Εκκλησίας. Απόφοιτος της Εκκλησιαστικής σχολής της Αγίας Αναστασίας στα Βασιλικά της Θεσσαλονίκης.

Εκεί στην Ιερά Μονή και Εκκλησιαστική σχολή τότε γνώρισε τον απόφοιτο της ίδιας σχολής, ευργέτη του και κάτι παραπάνω από Πατέρα του. Τον Βεροίας Παύλο που σε κάποια επίσκεψη του στην Ιερά Μονή, είχε πει:

Μαθητές από την Ηλεία έχει η σχολή;

Αυτό ήταν από Δημότης Ηλείας, έγινε Ημαθίας. Εργάστηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως,λογιστής και εκκαθαριστής αποδοχών. Τα τελευταία χρόνια και οδηγός του Μητροπολίτου. Μέχρι το 1993 με την Κοίμησι του Μακαριστού Κυρού Παύλου.

Υπηρέτησε Λειτουργός του Υψίστου στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αντωνίου Βεροίας. Αγίων Αναργύρων. Στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού. Στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Βέροιας. Όπου υπηρέτησε και ετάφη πίσω από το Άγιο Βήμα του Ναού αυτού μέχρι το 2010. Ημέρα Κυριακή 13 Ιουνίου 2010, έκλεισε για πάντα τα μάτια του. Ήρεμα,γαλήνια και ειρηνικά. Στο Νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης σε ηλικία 61 ετών.

Λίγα λόγια για την μνήμη ενός ανθρώπου, ενός Κληρικού. Όπου έκανε ότι καλύτερο για την Εκκλησία, για την κοινωνία, για τον άνθρωπο. Θα ήθελα μέσα από τα «άνθη» αυτά ευλαβείας να πω ένα ευχαριστώ στον Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης Κύριο Παντελεήμων. Για την άριστη συνεργασία που είχε όπως και με όλους τους Ιερείς Του έχει με τον Πάπα-Ανδρέα για την αγάπη Του και την στήριξη Του. Σχέση μεταξύ Πατρός και Υιού.

Όχι Επισκόπου και Πρεσβυτέρου. Αιωνία Σου η Μνήμη Πάπα-Ανδρέα. Καλή Αντάμωση. Χριστός Ανέστη.
Παύλος Α. Κυρατσής

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.