Η Ιερά Μητρόπολις Σύμης, αναγγέλλει μετά βαθείας κατ’ άνθρωπον θλίψεως την προς Κύριον εκδημίαν του Πανοσιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Κοενάκη ηλικίας 78 ετών, αδελφού της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου και Προηγουμενεύσαντος εν αυτή, ο οποίος εκοιμήθη σήμερον 26 ην Μαρτίου 2022, νοσηλευόμενος εις το Γενικόν Νοσοκομείον Ρόδου.

Ο μεταστάς εγεννήθη εν Σύμη την 10η Απριλίου 1944, ένθα διήκουσε και τα εγκύκλια μαθήματα. Η οικογένειά του εν συνεχεία μετεγκατεστάθη προς βιοπορισμόν εν Πειραιεί, όπου έλαβε το Απολυτήριον του Λυκείου.
Εν συνεχεία εφοίτησεν εις την Νομικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργαζόμενος παραλλήλως επί έτη εις την αδελφότητα Θεολόγων «Η Ζωή».

Το έτος 1986 επέστρεψε εις την γενέτειραν Νήσον και εγκατεβίωσε εις την Ιερά Μονήν Πανορμίτου, ένθα του ανετέθησαν γραμματειακά καθήκοντα και την 14η Νοεμβρίου 1988 εκάρη μοναχός υπό του Καθηγουμένου Αρχιμ. Γαβριήλ Μαργαρίτη. Την 1η και 2α Φεβρουαρίου του έτους 1989 εχειροτονήθη αντιστοίχως Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό του Μητροπολίτου Ρόδου Αποστόλου (Διμέλη), εν τω Καθολικώ της Ιεράς Μονής της μετανοίας του, τοποθετηθείς εν συνεχεία ως ιερατικώς προιστάμενος εν τη Ενορία Τιμίου Σταυρού Σύμης. Μετά την ίδρυσιν της νεοσυστάτου Ιεράς ημών Μητροπόλεως και την εκδημίαν του Καθηγουμένου Γαβριήλ το έτος 2006, ο τότε Μητροπολίτης Σύμης κυρός Χρυσόστομος (Α΄) διόρισε τον μακαριστόν ως Ηγουμενεύοντα της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, προχειρίσας αυτόν διά το ανεπίληπτον του ήθους του εις Πνευματικόν-Εξομολόγον.

Έκτοτε υπηρέτησε ευόρκως και μετ’ αυταπαρνήσεως την Αρχαγγελικήν Μονήν της μετανοίας του διακονήσας τας λειτουργικάς και πνευματικάς ανάγκας των πολυπληθών προσκυνητών αυτής, των οποίων την αγάπην και εκτίμησιν απήλαυσεν. Τον Απρίλιον του έτους 2018 παρητήθη των διοικητικών του καθηκόντων διά λόγους υγείας, εφησυχάζων πλέον εν τη Ι. Μονή. Η καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολις εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια εις τους κατά πνεύμα και κατά σάρκα οικείους του μεταστάντος, εύχεται εις αυτούς την άνωθεν παρηγορίαν και προσεύχεται προς τον εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον διά την ανάπαυσιν αυτού εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθή την Τρίτην 29 ην Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. εις το Καθολικόν της Ι. Μονής Πανορμίτου, ο δε ενταφιασμός γενήσεται εν τω Κοιμητηρίω της Μονής, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.