ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Στην Πολωνία θα μεταβεί αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του προέδρου της χώρας Αντρέι Ντούντα αλλά και του Μητροπολίτη Βαρσοβίας κ. Σάββα για να ενισχύσει και να σταθεί στο πλευρό των χιλιάδων προσφύγων από τον πόλεμος που συνεχίζεται στην Ουκρανία περισσότερο από ένα μήνα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να επισκεφθεί τους καταυλισμούς προσφύγων που υπάρχουν ήδη, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και τον Ουκρανικής καταγωγής μέγαν σύγκελο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιάκωβο.

Υπενθυμίζεται, πως την περασμένη Κυριακή από τον ναό των Αγίων Θεοδώρων της Κοινότητας Βλάγκας στην Κωνσταντινούπολη, ο κ.κ. Βαρθολομαίος απηύθυνε έκκληση σε δραματικό τόνο να προκειμένου σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων μας

«Ο πόλεμος δεν μπορεί και δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί επιλογή για την επίλυση των όποιων διαφορών. Τα όπλα σκορπούν τον θάνατο και, ασφαλώς, δεν κάνουν διακρίσεις. Σκοτώνουν τους πάντες. Το μαρτυρούν οι τραγικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες είκοσι πέντε ημέρες» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Δυστυχώς, οι ομόδοξοι εισβολείς της Ουκρανίας, ενός κυριάρχου και ανεξαρτήτου κράτους, μοιάζουν να επιδιώκουν την απόλυτη ταπείνωση του υπερηφάνου, πιστού και αδελφού τους ουκρανικού λαού, ο οποίος αγωνίζεται ηρωικώς και θυσιαστικώς για την ελευθερία του. Ταυτόχρονα, όμως, εκείνοι που επέλεξαν τον δρόμο του πολέμου οδηγούν και δικούς τους νέους στον όλεθρο», είπε και συνέχισε:

«Επιλαμβανόμεθα της ευκαιρίας της εδώ παρουσίας μας για να διατρανώσουμε για άλλη μία φορά με όλη μας τη δύναμη: Σταματήστε αυτήν την φρίκη! Σταματήστε τώρα τον πόλεμο! Φτάνει πια η παραφροσύνη! Πόσο αίμα θα αντέξει ακόμη η γη μας; Πόσους πια νεκρούς θα χωρέσει στα σπλάχνα της; Πόσα άλλα δάκρυα θα ποτίσουν το χώμα της»;

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.