Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 14.00 στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έγινε η παρουσίαση της διδακτορικής διατριβής του Παύλου Σεραφείμ με θέμα «Η εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Αθηναγόρα στον Οικουμενικό Θρόνο (1946-1948)».

Με επιβλέποντα καθηγητή τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα Νανάκη και μέλη της τριμελούς επιτροπής την κ. Ευαγγελία Αμοιρίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. και τον κ. Δημήτριο Σταματόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στην επταμελή επιτροπή συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας καθηγητής κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, ο πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, ο καθηγητής κ. Φώτης Ιωαννίδης και η λέκτορας κ. Αντωνία Κυριατζή από το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. 

Στη διαδικασία παρέστησαν μεταξύ των πολλών ακροατών ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ. Παύλος, ο οποίος και στο τέλος της διαδικασίας έλαβε το λόγο μεταφέροντας τις αναμνήσεις του από τον μακαριστό μεγάλο Πατριάρχη κυρό Αθηναγόρα, αλλά και οι ομότιμοι καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης και Ιωάννης Καραβιδόπουλος.

Μετά την παρουσίαση της εργασίας από τον κ. Σεραφείμ και τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από την επιτροπή, ακολούθησε σύσκεψη και εγκρίθηκε η διατριβή με τον βαθμό «άριστα» παμψηφεί.  

 

μηλ (2)_result.jpg

 

μηλ (6)_result.jpg

 

μηλ (3)_result.jpg

 

μηλ (4)_result.jpg

μηλ (1)_result.jpg

Nikoleta Kouletsiou

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.