Ο ίδιος προ διετίας του ασκούσε δριμεία κριτική για τις οικουμενιστικές τάσεις του. Ο λογος για τον δυναμικό Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος τα γύρισε σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra αναφορικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο...

“Αναγνωρίζετε τις αιρετικές παρασυναγωγές του Παπισμού και του Προτεσταντισμού(Λουθηρανοί, Μεταρρυθμισμένοι) ως «Εκκλησίες» ισότιμεςκαί ισάξιες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αναγνωρίζετε τόναιρεσιάρχη Πάπα, τους Καρδιναλίους, τους Πάστορες σαν νάέχουν έγκυρη ιερωσύνη, μυστήρια και αποστολική διαδοχή.
Χρησιμοποιείτε ομοειδή θεολογία και για τους αλλοθρήσκους(Μουσουλμάνους, Ραββίνους). Γιά Σας, Παναγιώτατε, όλες οιπαραπάνω αιρέσεις μαζί με την Ορθόδοξη Εκκλησίααποτελούν ήδη τη «Μία Εκκλησία», η οποία όμως, στον παρόντα καιρό είναι διηρημένη και προχωρά προς τήνενότητά της». ” του έγραφε προ διετίας, αλλά χθες τα είπε διαφορετικά χαρακτηρίζοντας τον κ. Βαρθολομαίο φωτισμένο πρωθιεράρχη κα ιτο Φανάρι “κέντρο της ζωής μας”, ενω΄για τις δικε΄ς του ενστάσεις είπε πως είναι κάτι προσωπικό! 

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.