Κυριακή των Μυροφόρων Γυναικών - Μυροφόρες Γυναίκες: Των Αγιων Μυροφορων Γυναικων, Ετι Δε Ιωσηφ Του Εξ Αριμαθαιας Και Του Νυκτερινου Μαθητου Νικοδημου. Μυροφόρες είναι οι γυναίκες που ακολουθούσαν το Κύριο μαζί με τη Μητέρα του, έμειναν μαζί της κατά την ώρα του σωτηριώδους πάθους και φρόντισαν να αλείψουν με μύρα το σώμα του Κυρίου. Οι Μυροφόρες ήταν πολλές και ήλθαν στον τάφο όχι μία φορά, αλλά και δύο και τρεις φορές, συντροφιά μεν, αλλά όχι οι ίδιες. Κατά τον όρθρο ήταν μεν όλες, αλλά όχι την ίδια στιγμή ακριβώς.

Η τρίτη αναστάσιμη Κυριακή (δηλαδή 14 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα) είναι αφιερωμένη στις Μυροφόρες, στις ανδρείες και ηρωικές γυναίκες, τις μαθήτριες του Χριστού(Κυριακή των Μυροφόρων). Αυτές οι άγιες γυναίκες έγιναν οι κήρυκες των κηρύκων, οι απόστολοι των Αποστόλων του Χριστού.

Τούτο υπήρξε μία αναστάσιμη τιμή στην γυναικεία φύση, η οποία παρόλο σωματικά ασθενέστερη, αποδεικνύεται ηρωικότερη εν Χριστώ και δια τον Χριστόν. Έρχονται με μύρα προς το μνημείο για να αλείψουν το σώμα του Ιησού. Ο Ιησούς είναι η πηγή του ηρωισμού, ο Ιησούς είναι η πηγή της αγάπης…

Μέσα στην αγάπη του Χριστού εν Αγίω Πνεύματι, ζει ο θαυμαστώτερος ηρωισμός.

Στην μορφή των αγίων Μυροφόρων υπάρχει όχι ο ανισόρροπος φεμινισμός, που έφτιαξε ο χωρίς Χριστόν ανθρωπισμός, αλλά ο Χριστοκεντρικός φεμινισμός. Υπάρχει ο τύπος της γνήσιας γυναικός, που αναγεννάται μέσα στο Άγιον Πνεύμα και στο Φώς της Αναστάσεως.

Και αποκτά ατρόμητη γενναιότητα, ανδροπρέπεια και αξιοπρέπεια και ιεροπρέπεια και χάρη ευαγγελισμού, αγιότητας και θυσίας. Και γίνεται ύπαρξις χαριτωμένη με πρότυπο την Κεχαριτωμένη Παναγία μας.

Αρχιμανδρίτου Ιωαννικίου

Γνωρίζετε ποιες ήταν οι Μυροφόρες Γυναίκες; Τι Γιορτάζουμε την Κυριακή των Μυροφόρων;

Παρακολουθήστε από το κανάλι της ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE τη σημερινή Κυριακή των Μυροφόρων με τις άγιες γυναίκες που έγιναν οι κήρυκες των κηρύκων, οι απόστολοι των Αποστόλων του Χριστού, τις Μυροφόρες Γυναίκες, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Απολυτίκιο Αγίων Μυροφόρων Γυναικών

Ήχος β’

Ὀ εὐσχήμων Ἰωσήφ, ἀπὸ τοῦ ξύλου καθελὼν τὸ ἄχραντόν σου σῶμα, σινδόνι καθαρὰ εἰλήσας καὶ ἀρώμασιν, ἐν μνήματι καινῷ, κηδεύσας ἀπέθετο· ἀλλὰ τριήμερος ἀνέστης Κύριε, παρέχων τῷ κόσμῳ τὸ μέγα ἔλεος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.